Drupal CMS

Drupal, CMS met eindeloze mogelijkheden

Drupal is vanuit de basis al een erg uitgebreid CMS pakket, dit is misschien ook meteen een nadeel omdat de opties en mogelijkheden overrompelend kunnen zijn. Maar het brengt vooral veel voordelen met zich mee. Mocht je een functie missen, dan zorgt het modulaire systeem van Drupal ervoor dat een uitbreiding zo gemaakt is. Dit is ook te merken aan de hoeveelheid uitbreidingen die je kunt downloaden in de vorm van modules. Drupal staat bekend als een veilig CMS met ook een uitgebreid rechtensysteem om zo bepaalde delen van de website af te schermen.

Drupal wordt vooral toegepast in de volgende branches;

  • e-commerce
  • non-profitorganisaties
  • gezondheidszorg
  • onderwijs
  • overheid
  • nieuws & media

Open source CMS

Meer dan 1 miljoen mensen dragen bij 

Drupal is een open source CMS. Dit betekent dat alle extensies gratis te downloaden zijn, zowel voor persoonlijke als voor commerciële doeleinden. Open source betekent in het geval van Drupal dat er wereldwijd meer dan 1 miljoen mensen een het project bijdragen én dat het cms beschikbaar is in 100 verschillende talen.Door de hoeveelheid mogelijkheden en de aan te passen opties heeft Drupal ten opzichte van het bekende WordPress een veel hogere leercurve. Dit betekent ook dat Drupal niet voor elke te realiseren website of webshop de meest voor de hand liggende oplossing is. Voor een simpele website die even snel geïnstalleerd moet worden is Drupal geen logische keus, hier moet echt even voor gezeten worden om een mooi resultaat op het scherm te krijgen.

Ben je benieuwd welk cms het beste bij jouw website past? Naast Drupal, kunnen we ook websites realiseren in Magento en ExpressionEngine. We adviseren je graag over een passend cms.