Marketingplan laten maken

Een goed marketingplan is essentieel voor de groei van je onderneming

Je hebt een logo laten maken, je nieuwe huisstij en je website/webshop staan. Dat ziet er mooi uit! En nu maar wachten tot de klanten komen, toch? Niet is minder waar: juist nu is het moment om actie te ondernemen. Je wilt naamsbekendheid verkrijgen en positieve verkoopcijfers zien. Daarvoor is het zaak om effectieve marketing toe te passen. Wat voor je geslaagde buurman de perfecte marketingcampagne was kan voor jou weggegooid geld zijn omdat het niet past bij je doelgroep. Dunique helpt je bij het maken van een marketingplan dat voor jou werkt.

Je doelgroep bereiken met een marketingplan

Hoe je je doelgroep gaat benaderen om een product of dienst onder de aandacht te brengen, staat beschreven in je marketingplan. Om tot een goed plan te komen gaan we eerst jouw doelgroep bepalen. Daarvanuit kunnen we een goed advies uitbrengen over de in te zetten media. In veel gevallen zal dit een crossmediale oplossing zijn. Dat is een een effectieve manier om naamsbekendheid te  verkrijgen, diensten onder de aandacht te brengen of producten te verkopen. Crossmediaal houdt in dat je meerdere kanalen gaat gebruiken, zowel online als offline. Denk aan een combinatie van een AdWords-campagne en een postercampagne.

Effectieve campagnes

Bij het maken van jouw marketingplan staat een ding voorop: effectiviteit. Door ons op de juiste doelgroep te richten, kunnen we voor jou het maximale resultaat behalen. In het plan zullen we beschrijven wat de in te zetten middelen zijn. Dit kan een advertentiecampagne zijn, een campagne op social media, een Google AdWords campagne of juist een combinatie hiervan. Jouw doelgroep is namelijk op meerdere manieren te bereiken en zit niet altijd op hetzelfde kanaal. 

De mogelijkheden zijn groot. Een aantal voorbeelden van in te zetten marketingcampagnes die wij voor je kunnen realiseren;

Niet één campagne is hetzelfde, waardoor de gekozen oplossingen altijd maatwerk is. Juist daarom is het van tevoren opstellen van een marketingplan zo belangrijk!

Marketingplan laten maken?

Wil jij je onderneming naar een hoger plan tillen en je doelgroep bereiken met effectieve marketing? Neem contact met ons op!