Ontwerp en realisatie website

Een mooie website is leuk, maar een succesvolle website heeft meerwaarde

Als er je in de 21e eeuw als bedrijf, stichting of vereniging een beetje toe doet heb je een website. Niet alleen omdat je dan vindbaar bent voor je (toekomstige) klant, maar ook omdat een website een belangrijk communicatiemiddel is. Dat je website volledig aansluit bij je identiteit en perfect bij je doelgroep past, is dus van groot belang. 

Je wilt een nieuwe website, maar wat is het doel?

Of je nu je bereikbaarheid wilt vergroten, een online campagne realiseert of een webshop opent: het realiseren van een website gebeurt met een doel. Stap één bij het realiseren van een nieuwe website is dus het bepalen van dit doel. Onderstaande vragen helpen ons om erachter te komen wat je op het wereldwijde web wilt vertellen;

  • Wat is de doelgroep van de website?
  • Wat wil je dat de doelgroep op jouw site gaat doen?
  • Of waarom wil je de huidige website vernieuwen?
  • Wat mist de huidige website en wat is er goed aan?
  • Wat doen de concurrenten online? Concurrenten of concullega?

Het online zetten van een goede, functionerende website gaat niet over één nacht ijs. Dit is een heel proces, waar de beginfase één van de belangrijkste is. Nog voordat we met het ontwerp aan de slag gaan, inventariseren we de wensen en maken we een conceptschets. Zo voorkomen we dat we een functionliteit over het hoofd zien.

Wanneer achteraf blijkt dat onderwerpen of functionaliteiten niet meegenomen zijn dan kan dit vervelend zijn voor de ontwikkeling. Het kan een tijdrovende klus zijn om achteraf (of tijdens) de bouw van de website alsnog functionaliteiten toe te voegen. 

Opleveren van een website

Dunique levert een website altijd met een responsive design op. Hiermee zal de site zich via de website altijd netjes presenteren op zowel PC, tablet als mobiel.

Een website wordt bij Dunique veelal gerealiseerd in het content management systeem ExpressionEngine. Maar natuurlijk, en afhankelijk van de eisen, kan er gekozen worden voor een ander CMS pakket. Door het inzetten van een content management systeem kan de website eenvoudig zelf worden bijgehouden en verder worden ingevuld. 

Tevens zullen wij rekening houden met de vindbaarheid van de website en richten wij Google Analytics in.