Magazine en interactieve kaart voor Visit Heerde

Magazine en interactieve kaart voor Visit Heerde

Visit Heerde komt net als vorig jaar met een uitgave van het Visit Heerde-magazine, boordevol tips en informatie voor bewoners en bezoekers. Ook nieuw: we hebben de website uitgebreid met een handige interactieve kaart.  

Resultaat: tweede editie magazine

Net als vorig jaar hebben we in samenwerking met de marketing-afdeling van Visit Heerde het magazine gerealiseerd. Het boekje heeft ook een kleine update gekregen. We hebben categorieën toegevoegd en meer ruimte gecreëerd voor beeldmateriaal. Je komt bij het doorbladeren ook regelmatig pagina’s tegen met volledig vullende foto’s. We hebben zo een mooie balans gemaakt tussen sfeerbeelden en informatieve pagina’s.

Magazine voor Visit Heerde

Voor dit 52 pagina’s tellende boekje waren wij verantwoordelijk voor het redigeren van de aangeleverde teksten en de complete vormgeving. Met een oplage van 30.000 exemplaren is dit een mooi project geworden! In mei viel het magazine bij alle huishoudens in Heerde en omliggende dorpen op de mat. Ook bij de meeste toeristen- en horecapunten zijn de boekjes – gratis – te verkrijgen.

Resultaat: interactieve kaart op de website

Ook nieuw dit jaar: we hebben de website uitgebreid met een hele handige interactieve kaart! Per categorie kan een bezoeker adressen vinden van verschillende hotspots in Heerde en omgeving. Je kunt dus bijvoorbeeld snel en makkelijk een restaurant vinden in de buurt van de camping waar je verblijft. Met handige iconen wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende categorieën die je op de kaart tegenkomt.

Interactieve kaart voor Visit Heerde

In het magazine is uiteraard deze online interactieve kaart geïntroduceerd. Via een QR-code (of rechtstreek via url) is de kaart direct te bekijken.

De kaart werd sinds de lancering goed bezocht! Google Analytics geeft weer dat deze pagina in de eerste week vaker werd bezocht dan de homepagina.

Resultaat: Speel mee-concept

Visit Heerde breidt uit met een spel-concept! De Speel mee-pagina is in het leven geroepen om de bezoekers te voorzien van leuke opdrachten en speurtochten. Bijzonder hieraan is dat dit concept het boekje en de website met elkaar verbindt. De achterzijde van het boekje is voorzien van een foto-opdracht, voor de oplossing kun je door de qr-code te scannen naar de website. Daar vind je vervolgens nog meer foto-opdrachten en een prijsvraag. In de toekomst kan Visit Heerde het Speel mee-concept inzetten om nog meer spellen en opdrachten te lanceren. We hebben daarom ook een logo-variant gemaakt, waar Speel mee als een label is toegevoegd aan het Visit Heerde-logo.

Concept voor Visit Heerde

Over Visit Heerde

De gastheer- en marketingorganisatie voor Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten! Visit Heerde vertelt inwoners en bezoekers graag waarom de gemeente Heerde een bezoek waard is. Door middel van een website en een magazine informeert de organisatie over alles wat je over Heerde wilt weten. Of dat nu over een evenement, een restaurant, een leuke verblijfplaats of een dagje recreëren gaat.

Het resultaat