Naam, logo en huisstijl voor Wuin

Naam, logo en huisstijl voor Wuin

Apeldoorn is een hoveniersbedrijf rijker! Om het bedrijf een kick-start te geven zijn een pakkende naam, logo en passende huisstijl een must. Die uitdaging gaan we graag aan!

Walter Ruesink benaderde ons voor het helpen opzetten van zijn hoveniersbedrijf. Het bedrijf, wat nog volledig in de kinderschoenen stond, had ten eerste een naam nodig. Eentje die goed past bij de identiteit die Walter voor ogen had. De naam moest uitstralen dat het een nuchter bedrijf is dat maatwerk levert voor het hogere segment.

Resultaat: bedrijfsnaam

Het resultaat van de naam? Wuin! Een naam die makkelijk in het gehoor ligt én je kunt hem makkelijk onthouden. Niet geheel onbelangrijk: het rijmt op tuin, dus er wordt al snel een associatie gemaakt met tuinen. Om te verduidelijken waar het bedrijf zich mee bezig houdt hebben we gekozen voor een pakkend onderschrift.

Wuin

Specialist in tuinen

Het woord specialist past bij het hogere segment waar Walter voornamelijk opdrachten voor doet.

Resultaat: logo

De identiteit van je bedrijf begint bij een goed logo. Stap twee was dus het maken van een fris logo voor Wuin. Het is een clean en strak logo geworden, met een subtiele verwijzing naar tuinen door de blaadjes om de letter W. De turquoise kleuren zijn fris en hebben een rustige uitstraling.

Logo voor Wuin

Briefpapier, enveloppen, visitekaartjes en tuinbordjes

De huisstijl is verder uitgebreid door de opmaak van briefpapier, visitekaartjes en tuinbordjes. Deze zijn lijn van het logo uitgewerkt en hebben een rustige en frisse uitstraling. Het visitekaartje valt op door gebruik van de donkergroene kleur op de voorkant, waardoor het logo er echt uitspringt. Ook opvallend is het element van het turquoise ‘blaadje’, die op verschillende huisstijlelementen terugkomt. De herkenbaarheid van deze nieuwe stijl wordt daarmee versterkt.

Huisstijl voor Wuin

Over Wuin

Wuin is het hoveniersbedrijf van Walter Ruesink, die in 2020 voor zichzelf is begonnen. In Apeldoorn en omgeving kunnen mensen bij Wuin terecht voor tuinadvies, tuinontwerp en tuinaanleg.

Het resultaat