App design voor ENGIE Market Prices App

App design - Vraag aan Dunique

Energieleverancier ENGIE liet een nieuwe app ontwikkelen via ons zusterbedrijf Suneco. De vormgeving werd uitbesteed aan Dunique en dit waren de wensen:

  • Endex Power NL en Endex TTF Gas koersen op een overzichtelijke manier tonen
  • Tonen van een gedetailleerde grafiek op basis van een periode of type die geselecteerd kan worden

Natuurlijk moet ook rekening worden gehouden met de huisstijl van ENGIE is het van belang dat het app design aanspreekt bij het zakelijk publiek.

Over de app en de gemaakte keuzes in app design

De ENGIE Market Prices app geeft inzicht in actuele gas- en elektriciteitsprijzen. De app wordt gebruikt door klanten en accountmanagers van ENGIE Energie zakelijk. De app biedt de mogelijkheid om energieprijzen te monitoren zodat slimme keuzes kunnen worden gemaakt bij het aankopen van energie. De getoonde prijzen komen van groothandelsmarkt ICE Endex. De app is beschikbaar voor Android, iOS en Windows phone gebruikers.

Deze business-to-business app heeft vanuit de basis een blauw menu. In tegenstelling tot Engie-apps voor de consument, ontstaat een kleurrijk menu wanneer deze wordt opengeklapt. De menuitems bestaan uit drie hoofdkleuren. Deze komen per hoofditem ook op de achterliggende pagina terug in de transparante achtergrond. Voor de beleving bevindt zich hierachter een foto die onscherp is gemaakt. Op deze manier blijven ook de teksten goed leesbaar.

Voor de app is het ontwikkelplatform Xamarin ingezet.

Over Engie

ENGIE is een internationale energieleverancier met een kantoor in Zwolle. ENGIE bestaat in Nederland uit ENGIE Energie, ENGIE Services, ENGIE LNG, ENGIE Fabricom en ENGIE Laborelec. Het energiebedrijf streeft erna om voorop te lopen in de energietransitie met innovatieve en duurzame energieoplossingen.

Geïnteresseerd na het bekijken van dit project?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor