Ontwerp posters, advertenties, social media beheer en logo-design voor Verkeersschool De Weerd

Voor Verkeersschool De Weerd hebben wij begin dit jaar de opdracht gekregen om een voorstel uit te werken voor het vernieuwen van alle communicatie-uitingen. Van drukwerk en vrachtwagen-bestickering tot aan online uitingen op de social media kanalen.

  • Herkenbare stijl

    Het is belangrijk dat de huisstijl van De Weerd in alle uitingen duidelijk terugkomt.

  • Social media beheer

    We nemen De Weerd veel werk uit handen door hun social media van content te voorzien. Die we overigens zelf maken.

Ontwerp van de huisstijl

Om een duidelijke en herkenbare stijl te creëren voor De Weerd, zijn wij gestart met het uitwerken van een basisstramien. Dit stramien is de basis van de huisstijl en passen we later toe op reclame-uitingen als posters, flyers en (online) advertenties.

Het resultaat is een prachtige huisstijllijn waarin de kleurstelling, indeling en gebruikte lettertypes gedefinieerd zijn. We werken met beeld - een foto of illustratie - van de doelgroep met daarover een kleureffect verwerkt. Zo wordt een herkenbare uitstraling gecreëerd. Daarnaast werken wij met een opvallende titel, met een opvallende en herkenbare rode streep onder het onderwerp.

Modellenactie

Op social media hebben wij een modellenactie opgezet om jongens en meisjes te zoeken die mee willen doen aan een fotoshoot. Zo kan De Weerd eigen beeldmateriaal gebruiken en inzetten. De actie heeft veel reacties opgeleverd en daarmee ook naamsbekendheid gegenereerd. Uiteindelijk zijn er twee gezichten gekozen.

De foto’s zijn gemaakt door ARKA MEDIA en komen nu terug op de website, op social media en in advertenties.

Ontwerp logo De Weerd Bedrijfsopleidingen

Behalve de verkeersschool heeft De Weerd ook bedrijfsopleidingen. Voor deze tak van het bedrijf hebben wij een logo ontworpen. Uiteraard is deze volledig in lijn met het logo van de verkeersschool.

Website-optimalisatie

Voor de websites van De Weerd (ergens anders ondergebracht) adviseren wij over (zoekmachine)optimalisatie en hebben wij van de gemaakte foto’s mooie headers opgemaakt. Natuurlijk helemaal passend in de nieuwe huisstijl.

Social media beheer

De social media-kanalen (Instagram en Facebook) van De Weerd hebben wij in beheer. In de praktijk betekent dit dat we bijna dagelijks posts plaatsen. Het belangrijkste doel hiervan is het genereren van naamsbekendheid onder een specifieke doelgroep: jongeren van 16,5 tot 20 jaar die in Apeldoorn en omgeving wonen.

Om te zorgen dat we de social media posts efficiënt kunnen realiseren is er een contentplanning gemaakt. Hiervoor zijn een aantal vaste items bepaald, zoals geslaagde deelnemers, inhakers, acties, infographics met alle geslaagden, handige tips of wist-je-datjes. Wij ondersteunen De Weerd met het bedenken, inplannen en plaatsen van de posts. Dit doen we onder andere door periodiek brainstorms te houden.

Over De Weerd

Verkeersschool De Weerd verzorgt rijopleidingen in vrijwel alle categorieën. Daarnaast is De Weerd gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen en nascholingscursussen voor Code 95. Deze code is verplicht voor alle beroepschauffeurs voor vrachtauto, bus en taxi. Vestigingsplaatsen zijn Apeldoorn, Epe en Zwolle. Het aanbieden van de opleidingen en nascholingscursussen voor Code 95 verzorgen ze in heel Nederland. Bij Verkeersschool De Weerd zijn 25 medewerkers werkzaam en zij verzorgen op 6 dagen in de week de opleidingen voor particuliere en zakelijke klanten.

Geïnteresseerd na het bekijken van dit project?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor