Ontwerp website R & F Relatiegeschenken

Hoog tijd voor een nieuwe website! R & F Relatiegeschenken is een leverancier van relatiegeschenken, promotieartikelen, wijnen en kerstpakketten. In hun showroom in Apeldoorn staan meer dan 6.000 producten uitgestald. Wat R & F echter onderscheid van de concurrentie is het persoonlijke advies en de begeleiding. Zo kan de ondernemer een mooi, passend en origineel kerstpakket samenstellen voor zijn personeel. Of een uniek relatiegeschenk die zijn klanten niet snel over het hoofd zullen zien.

Vernieuwende website

De website van R & F Relatiegeschenken was aan vernieuwing toe. Niet alleen was het systeem sterk verouderd, ook het design deed geen recht voor de kwaliteit van de service die R & F levert. Wij werden benaderd om de website van R & F te vernieuwen. Daarbij had de ondernemer een aantal wensen;

  • Aansprekelijk design en responsive website
  • Strakke en aantrekkelijke uitstraling, producten in de hoofdrol
  • Structuur aanbrengen in verschillende producten en productgroepen
  • Mogelijkheid tot bijhouden actualiteiten

Resultaat nieuwe website

Stap één bij het ontwikkelen van de nieuwe website was het bepalen van een logische structuur. Bij het maken van een eerste conceptschets zetten we hierin al de eerste stappen. We denken na wat er in een (aanpasbaar) menu komt en hoe de homepagina er globaal uit komt te zien. Rob van R & F vond het belangrijk dat hij op zijn website producten ‘in the picture’ kan zetten. Dit element komt daarom terug op een belangrijke plek op de homepagina. Ook is er hier ruimte voor nieuwsberichten en uitgelichte producten.

Na de conceptschets vertalen we de ideeën naar een webdesign. Hierbij houden we rekening met de eigen huisstijl, maar ook met de trends en richtlijnen van deze tijd.

Producten uitlichten met product van de maand en uitgelicht product

In de conceptschets kwam het al naar voren, maar op de website wordt er elke maand een nieuw product onder de aandacht gebracht. Bijvoorbeeld een bidon met infuser of een speaker. Ook kan Rob helemaal onderaan de homepagina uitgelichte producten toevoegen om extra aandacht te geven aan producten die dat verdienen. Vervolgens wordt deze content gebruikt om te delen op de verschillende social media kanalen.

Nieuwe structuur en bestsellers

6.000 producten, die kun je natuurlijk nooit allemaal op de website laten zien. Wat we wel doen, is laten zien welke in productcategorieën R & F levert. De productcategorieën zijn opgedeeld in vier hoofdcategorieën;

  • Wijnen
  • Promotioneel textiel
  • Relatiegeschenken
  • Kerstpakketten

Hieronder vallen ook weer subcategorieën. Duurzame relatiegeschenken is bijvoorbeeld een subcategorie onder ‘relatiegeschenken’.

Alle pagina’s worden aangevuld met een drietal ‘bestsellers’. Dit zijn foto’s en titels van producten die bij deze categorie horen. Bij duurzame relatiegeschenken laten we bijvoorbeeld een bamboe pen zien, maar ook een duurzaam notitieboekje. Naar wens kunnen deze bestsellers eens in de zoveel tijd worden vervangen door nieuwe producten uit de collectie.

Veel sfeer door beeldmateriaal

De gehele website heeft een chique en frisse uitstraling gekregen. Beeldmateriaal neemt hierbij een belangrijke rol in. Niet alleen om de producten te tonen, maar we gebruiken ook sfeerbeelden om een bepaald gevoel over te brengen. Door met een donkere overlay te werken, behouden we dit gevoel door de gehele website.

Chique uitstraling door lettertypes en ligaturen

De website is opgemaakt met twee verschillende lettertypes. Het schreef-lettertype, die een chique en traditionele uitstraling heeft, wordt aangevuld met een modern font. Door ligaturen, een effect waardoor sommige letters aan elkaar worden verbonden, krijgt de website een eigen uitstraling en karakter.

Aansprekende teksten

Alle teksten op de website zijn door ons aangepast en geredigeerd. De teksten zijn vlot geschreven en spreken tot de verbeelding. Zo weet de bezoeker precies wat R & F te beiden heeft. Uiteraard hebben wij ook rekening gehouden met de richtlijnen voor SEO.

Bekijk de website

Een passend concept bij jouw identiteit?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor