Realisatie website Vaanster

Vaanster realiseert en exploiteert energiesystemen en had behoefte aan een nieuwe website. Een website waarbij de focus moet komen te liggen op de consument (de daadwerkelijke klant) en waarbij de website echt een klantenservice biedt. Voor de zakelijke klant is de website puur informatief ingestoken.

  • Koppeling met extern systeem voor uitgebreide klantenservice

    Een belangrijk onderdeel, omdat de website gefocust is op de eindklant.

  • Projectoverzicht

    Met meer dan 200 projecten mogen goede zoek- en filtermogelijkheden niet ontbreken.

Website-realisatie

Klantenservice centraal

De eindgebruikers van de website zijn voornamelijk bewoners van een vastgoedobject, die klant zijn bij Vaanster. Zij hebben de website vooral nodig voor klantenservice. Op de homepage is hier direct al rekening mee gehouden, gezien de meest voorkomende handelingen met snelkoppelingen direct in beeld zijn gebracht. Denk hierbij aan het doorgeven van meterstanden, nieuwe klant aanmelden en meer.

Klanten-service

Via de postcode zoekoptie kan de gebruiker bovendien direct naar een eigen woningpagina gaan voor alle nodige informatie voor bewoners met die specifieke postcode.

Patrick Beumer

Webdesign

Bij het ontwerpen van de website is rekening gehouden met het uitstralen van positiviteit en de nadruk wordt gelegd op duurzame energiesystemen. Met name voor bewoners is dit enorm belangrijk, omdat deze vooral voor klantenservice op de website terecht komen, wat meestal een ‘verplicht bezoekje’ is.

De rustige huisstijlkleuren zwart en goud zijn de gebruikte kleuren voor het lettertype en buttons. Verder is de website volledig gevuld met eigen aansprekend beeldmateriaal, wat voor de kleur zorgt binnen de website. De vlakindeling van de website bestaat uit wit en een zachte transparante versie van de goudkleur.

Bekijk de website!

Rustige kleuren

Meer dan 200 projecten

Inmiddels heeft Vaanster meer dan 200 projecten, zowel opgeleverd als in ontwikkeling. Allemaal worden deze met veel informatie uitgelicht op de website. Hierbij maken we duidelijk onderscheid tussen informatie voor bewoners en projectinformatie voor derden.

De bewonerspagina richt zich volledig op de klantenservice, terwijl de zakelijke projectpagina informatie geeft over het project; de omvang, gekozen systemen, samenwerkingen en meer.

Via zoeken op postcode of filteren op eigenschappen kan er gezocht worden op projecten.

Projecten

Werken bij Vaanster

Zoals vele bedrijven, is ook Vaanster op zoek naar personeel voor het verduurzamen van Nederland. Daarvoor hebben we een vacaturepagina ingericht. Deze is ruim gevuld met videomateriaal om de werkomgeving in beeld te brengen. Met video’s van personeelsleden van verschillende afdelingen wordt het echt persoonlijk gemaakt en wordt duidelijk inzicht gegeven in wat de werkzaamheden inhouden.

Werken-bij

Beheer van de website

De website is gemaakt in ExpressionEngineCMS. Een content management systeem waarmee wij graag werken. De klant kan de website hiermee namelijk eenvoudig beheren. Een nieuw project, nieuws of pagina aanmaken is zo gedaan.

Doorontwikkeling website

De website staat nog niet zo lang live, maar ondertussen werken wij met Vaanster door aan de ontwikkeling van de site. Nieuwe functionaliteiten en/of het optimaliseren van pagina’s en het meertalig maken van de website zijn voorbeelden van punten waaraan we aan het werken zijn.

Eenvou-dig beheren

Over Vaanster

Vaanster, opgericht in 2000, is een onafhankelijk investeerder in collectieve duurzame energiesystemen. Voor het duurzaam opwekken van energie zijn verschillende manieren. Samen met de ontwikkelaar stelt Vaanster het beste energiesysteem vast voor een nieuw te bouwen project. Vaanster begeleidt als strategische partner het ontwikkelproces van elk project.

Geïnteresseerd na het bekijken van dit project?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor