Rondje Pontje: ontwerp van het fietsrouteboekje

Rondje Pontje: ontwerp van het fietsrouteboekje Wijhe, Heerde en Olst zijn een fietsroute van maar liefst 65 kilometer rijker! Aan ons de taak om de route, inclusief alle leuke plekjes onderweg, in een handzaam boekje vorm te geven. Het boekje moet ook mee op de fiets!

Handig boekje

Overzichtelijk fietsrouteboekje

Visit Heerde, verantwoordelijk voor de marketing van het dorp Heerde, benaderde ons om een routeboekje te maken voor een nieuwe fietsroute. De route gaat via diverse pontjes langs alle mooie pareltjes van de gemeentes Heerde en Olst. Belangrijk is dat het een overzichtelijk boekje zou worden, waarin naast de route ook alle leuke bezienswaardigheden en horecagelegenheden in worden vermeld.

Resultaat

Het resultaat is een klein, handzaam boekje dat makkelijk mee te nemen is op de fiets. In het boekje staan de mooiste plekjes en monumenten van de fietsroute beschreven. Het boekje bestaat uit 36 pagina’s en een flap. De route wordt duidelijk aangegeven via knooppunten, waarbij op elke pagina een foto met achtergrondinformatie staat van de bezienswaardigheden waar je langs fietst. Door het gebruik van speelse elementen die steeds terug komen en natuurlijke kleuren, is het een gezellig, gebruiksvriendelijk boekje geworden.

Fietsrouteboekje met een duurzame uitstraling

In het midden tref je een kaart met het overzicht van de gehele route. Achterin het boekje worden er nog tips voor eten, drinken, ontspanning en spelen weergegeven. Ook zit er een extra flap in waarop de knooppuntnummers worden samengevat. Deze flap kun je uit het boekje halen en kun je onderweg makkelijk in je (jas) zak stoppen of een fietskaartenhouder plaatsen.

Wat erg belangrijk was voor het resultaat van dit boekje was de juiste keuze in het papiersoort. Door te kiezen voor het papiersoort Biotop, heeft het een duurzame uitstraling. Dit was een grote wens van de klant.

De boekjes kosten € 2,00 en zijn onder meer verkrijgbaar bij informatiecentra en de toeristische informatiepunten van de gemeentes Heerde en Olst.

Over Visit Heerde

Visit Heerde is sinds dit jaar de nieuwe gastheerorganisatie voor Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld. Ze versterkt het gastheerschap door haar diensten als voorlichten van recreanten en toeristen en producten als website, magazine, plattegronden, fietskaarten en evenementen die de beleving van Heerde vergroten. Hiermee willen ze de leefbaarheid van de dorpen stimuleren.

Meer weten over het ontwerp van drukwerk?

Geïnteresseerd na het bekijken van dit project?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor