Websites voor 2 scholen in Uithoorn/De Kwakel

Twee scholen, beide onderdeel van stichting Wijzer aan de Amstel, elk met een eigen identiteit. Hoe maak je daar een passend webdesign voor? Wij mochten de uitdaging aangaan met De Zon en De Springschans.  

 • Passend webdesign

  De websites hebben een design dat speciaal is afgestemd op de identiteit van beide scholen.

 • Meer overzicht

  Er is meer overzicht gecreëerd, door het menu helemaal opnieuw in te richten.

Nieuwe website: de aanleiding

De website van basisschool De Springschans uit De Kwakel was nodig aan vernieuwing toe, net als collega-basisschool De Zon uit Uithoorn. Gezamenlijk hebben zij bij ons de aanvraag neergelegd, waarop wij de uitdaging krijgen om een webdesign te maken, waar beide scholen zich mee kunnen identificeren. Natuurlijk krijgen ze allebei een eigen jasje, zodat het goed past bij hun eigen identiteit.

Uitgangspunten nieuwe website

 • Website vernieuwen met een modern design dat past bij de identiteit van de school
 • Kernwaarden zijn belangrijk
 • Verschillende doelgroepen: ouders en nieuwe ouders. Beide doelgroepen moeten snel en makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Aansturen op het aanmelden van nieuwe leerlingen
 • Ruimte voor blogs en nieuws
 • Een uitgebreide, gebruikersvriendelijke en vooral overzichtelijke agendafunctionaliteit
 • Gebruikersvriendelijk in beheer, zodat medewerkers zelf de website eenvoudig kunnen bijhouden
 • Voldoen aan de privacy-eisen van de AVG met SSL-certificaat

Resultaat nieuwe website

Een nieuwe, heldere structuur creëren was voor deze websites de grootste uitdaging. Het was dan ook een grote wens dat het bezoeken van de website een stuk overzichtelijker zou worden, voor de verschillende doelgroepen (ouders, nieuwe ouders, leerlingen). Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we het menu compleet opnieuw ingedeeld. Alle verschillende pagina’s zijn opnieuw gestructureerd en vallen onder top-menuitems als ‘voor ouders’ en ‘voor leerlingen’.

Omdat deze websites veel pagina’s met veel informatie bevatten, heeft onze designer ervoor gekozen om het submenu bij het bezoeken van één van die pagina’s vast in beeld te laten staan. Door deze gelijk onder de header te plaatsen zijn ze altijd inzichtelijk en kan er van de ene sub-pagina snel en makkelijk naar de andere sub-pagina genavigeerd worden. Omdat alle sub-pagina’s al zijn ingedeeld op hoofdonderwerp/doelgroep zul je als bezoeker vooral de voor jou relevante pagina’s zien.

Doordacht design

Voor beide sites is het design opgebouwd met blokken. Zo worden er op de homepagina in de verschillende blokken de kernwaarden en ‘over ons’ toegelicht. Kernwaarden zijn voor zowel De Zon als De Springschans heel belangrijk, en hebben daarom een prominente plek op de website gekregen. Door met iconen te werken zijn deze gelijk duidelijk.

Daaronder zie je blog- en nieuwsberichten en een agenda. Er wordt afgesloten met een soort call to action, waarbij met tags wordt verwezen naar andere, relevant, pagina’s. Dit element komt terug op alle pagina’s en kan door de websitebeheerder worden aangepast naar wens. Zo kan de bezoeker makkelijker worden verwezen naar de voor hem of haar relevante pagina’s.

In de designs is verder gebruik gemaakt van een uitgebreid kleurenpallet.. Dit past goed bij het thema van de website, een school, en helpt bovendien in het aanbrengen van structuur. De kleuren worden toegepast in tags en labels om zo de sub-onderwerpen aan te geven.

Online oudergesprek inplannen

Door toevoeging van een nieuwe functionaliteit hebben wij het inplannen van oudergesprekken een stuk makkelijker gemaakt voor de ouders. Dat werkt als volgt. Door het kiezen van de juiste klas van een leerling kan een ouder beschikbare tijden een oudergesprek inplannen. Online is eenvoudig te zien welke tijdsblokken nog beschikbaar zijn. Na aanmelding ontvangt de ouder een bevestiging en is het gekozen tijdsblok niet meer beschikbaar voor andere ouders.

Al met al is zijn het vrolijke en overzichtelijke designs geworden en gebruikersvriendelijke websites.

Over De Zon

Basisschool De Zon biedt onderwijs voor kinderen in de basisschoolleeftijd in De Kwakel. Aandacht, bevlogenheid, vertrouwen en eigenheid zijn voor de onderwijsinstelling heel belangrijk.

Over De Springschans

De Springschans is een basisschool in Uithoorn. Zij identificeren zichzelf als een katholieke school met een open karakter. Belangrijke kernwaarden voor deze basisschool zijn aandacht, vertrouwen, bevlogenheid, eigenheid en veiligheid.

Meer weten over het realiseren van een website?

Geïnteresseerd na het bekijken van dit project?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor