Huisstijl en website voor Maison de la Bonne Vie

Hoe leuk is dat? Een startende luxe Bed & Breakfast in Frankrijk die een logo, huisstijl, website en webshop nodig heeft. Dat vinden wij natuurlijk een hele mooie uitdaging! De twee heren Derk en Guido gingen samen het avontuur aan in Frankrijk om een oud verblijf helemaal te renoveren tot een geweldige accommodatie waar comfort, table d’hote en interieuradvies samenvallen. En om dit ook aan de buitenwereld te laten zien en beleven, zijn wij voor ze aan de slag gegaan. Voor het totaalconcept Maison de la Bonne Vie (MBV) mochten wij zowel de huisstijl ontwerpen als de website ontwerpen en bouwen.

Huisstijl: logo-ontwerp, persoonlijke visitekaartjes en briefpapier op maat

Het uitgangspunt voor het logo was het volgende: duidelijk en strak. Niet te veel poespas dus. Over de kleur oranje was geen discussie: een hele leuke knipoog naar Nederland, want dit heeft zeker één reden: Derk en Guido leveren ook hun webshopproducten in ons land! Het resultaat? Een stijlvol logo dat breed toepasbaar is voor de verschillende uitingen van het totaalconcept.

Binnen de huisstijllijn was de vraag om driehoekselementen te plaatsen. Op zowel de visitekaartjes als het briefpapier is de grafische driehoek toegepast. Om de beleving van de Bed and Breakfast terug te laten komen op papier hebben we product- en interieurfoto’s op de achterzijdes geplaatst. Om het totaalconcept te illustreren onderscheidt iedere dienst (webshop, interieuradvies en B&B) zich door verschillende en bijpassende foto’s die bij het onderwerp passen.

Webshop in ExpressionEngine geïntrigeerd

De website heeft een fullscreen homepagina dat is opgebouwd uit diverse content blokken. Het biedt daardoor een goede balans tussen tekst en beeld. Dit is van essentieel belang geweest voor de website, omdat dit de website maakt tot de look&feel die ze willen uitstralen. Met de oranje kleuraccenten is de huisstijl doorgetrokken en herkenbaar als MBV.

Wij kozen bij MBV voor een webshopmodule die gekoppeld is aan het content management systeem ExpressionEngie. Op deze manier voeg je eenvoudig producten toe aan je eigen website.

Design, persoonlijkheid en professionaliteit, daar staat MBV voor en dat straal de website ook echt uit. In onze ogen een prima manier om vanuit Frankrijk te laten zien wie Maison de la Bonne Vie is en wat zij echte levensgenieters kan aanbieden.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Bekijk de website van Maison de la Bonne Vie hier!

Over Maison de la Bonne Vie

Leven als een God in Frankrijk. Dit plan hebben Guido en Derk letterlijk tot uiting gebracht toen zij een oud verblijf kochten om het vervolgens op te knappen. Maison de la Bonne Vie, dat is een Bed and Breakfast, interieuradvies én een webshop. Zie je in de B&B een mooi meubelstuk of accessoire en zou je die graag in je eigen woonkamer terug willen zien? Grote kans dat je deze in de webshop weer tegenkomt! Voor de heren is de beleving het belangrijkst: lekker genieten van de kookkunsten tijdens je veblijf, of het totaalgevoel mee naar huis nemen in de vorm van een interieuradvies thuis. Bij Maison de la Bonne Vie staat volop genieten voorop.

Meer weten over de ontwikkeling van een huisstijl en website?

Een passend concept bij jouw identiteit?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor