Logo, website en flyer voor Berg & Bos Apeldoorn

Opdracht aan Dunique

Om het prachtige Apeldoornse park meer in the picture te zetten werd Dunique de vraag gesteld om een website, een logo en een flyer te ontwikkelen. Zo kan Berg & Bos zichzelf beter profileren en kunnen de jaarlijkse 900.000 bezoekers zich informeren voorafgaand aan een bezoekje aan deze mooie plek.

Deze opdracht had de volgende richtlijnen:

  • Logo met duidelijke link naar natuur en park
  • Informatieve, maar sfeervolle website
  • Een nieuws en/of actualiteiten-rubriek die de klant zelf kan beheren
  • En daarnaast in dezelfde stijl een folderlijn
  • Overall geldt: een unieke stijl met een retro tintje

Logo voor Park Berg & Bos Apeldoorn

De eerste stap bij het creëren van een nieuw merk is het ontwerpen van een logo. Een logo komt immers terug op alle communicatieuitingen. Het logo van Berg & Bos onderscheidt zich door de frisse groene kleur en het unieke lettertype. De klant vond het belangrijk dat in het logo de link naar een park en de natuur duidelijk terug is te zien. Voor het beeldmerk gebruikten we daarom één van de meest voor de hand liggende associaties bij het woord ‘natuur’. Ook de groene kleur verwijst naar het natuurlijke karakter van Park Berg & Bos.

Informatieve website met sfeer

Het groene karakter van dit park komt mooi naar voren door kleurgebruik en fotografie. Hiermee in contrast staat de oranje kleur, die lekker opvalt en hiermee aandacht trekt naar belangrijke knoppen en call to actions. Het park bestaat al sinds 1934, en dat komt door gebruik van retro lettertypes tot uiting. Bovenal is de website sfeervol en aantrekkelijk: bij het bezoeken van de website waant de gebruiker zich al een beetje in het Apeldoornse bos. En dat is precies de bedoeling! Bekijk hier het eindresultaat voor de website van Stadspark Berg & Bos.

Folders en flyers in dezelfde stijl

Voortbordurend op de neergezette stijl op de website en in het logo hebben we een folder ontworpen. Deze informatieve folder bevat naast een handige plattegrond veel informatie over het park, wat er te doen is en evenementen die er plaatsvinden. Ook hebben we een flyer voor het theehuis gemaakt.

Over Berg & Bos Apeldoorn

Stadspark Berg & Bos ligt midden in de vele bossen die Apeldoorn rijk is, naast Paleis Het Loo. Het park is eigendom van de gemeente Apeldoorn en bestaat sinds 1934. In het park kun je je helemaal ontspannen, maar er is ook genoeg te doen. Zo is er een bosvijver, een speelweide en een uitkijktoren, maar er vinden ook jaarlijks verschillende evenementen plaats. Denk aan het Openlucht Filmfestival en lichtjesfestival Lumido. Ook de Apenheul, het Klimbos en Openluchtbad Boschbad bevinden zich op park Berg & Bos.

Meer weten over het ontwikkelen van een logo, folders en website?

Een passend concept bij jouw identiteit?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor