Kinderparadijs Malkenschoten - Binky

Kinderparadijs Malkenschoten (bekend van Binky) wilde van haar zakelijke uitstraling af. Als kinderboerderij wil zij natuurlijk vooral het jonge publiek aanspreken. Het mag allemaal wat speelser en kleurrijker. Kinderparadijs Malkenschoten heeft in Apeldoorn op gebied van recreatie met een hoop concurrentie te maken en zal op een positieve manier op moeten vallen. Daarom heeft het bedrijf Dunique benaderd met de vraag om een nieuwe huisstijl en website te ontwerpen en ontwikkelen die aan haar wensen voldoet.

Resultaat

Kinderparadijs Malkenschoten heeft een eigen mascotte die in het park rondloopt: het vrolijke varken Binky. Binky spreekt kinderen erg aan en daarom treedt Kinderparadijs Malkenschoten in haar uitingen naar buiten met de naam Binky. Ook op alle communicatie-uitingen staat de mascotte Binky centraal. De uitingen zijn opgezet in getekende, kleurige stijl; voor de kinderbeleving.

Het hele jaar door veranderen de thema’s: Halloween, winter, Pasen, zomer… Bij deze verschillende thema’s, worden de uitingen in bijbehorende sfeer gemaakt. Niet alleen blijft Binky hiermee haar publiek boeien, ook zorgt dit voor de ultieme sfeerbeleving. Elke flyer, poster of een bezoekje aan de website is een voorproefje op wat de kids in het park kunnen verwachten. Zo wordt bij Halloween de achtergrond opgevuld met spannende halloween-items en Binky wordt omgetoverd tot spook, zowel op print-uitingen als op de website.

Jaarfolders

Elk jaar worden er nieuwe folders gemaakt waarvoor wij een boerderijsfeer hebben neergezet. We kunnen gebruik maken van mooi beeldmateriaal (foto’s door Rob Voss), met een gezellige, sfeervolle folder als resultaat. Sfeerfoto’s en beeldmateriaal spelen een belangrijke rol in de folder, doel is om kinderen en ouders echt te enthousiasmeren om naar Kinderparadijs Malkenschoten te gaan.

Het eindresultaat is een gevouwen folder met wikkelvouw, waardoor hij qua formaat mooi kan worden geplaatst op de folderrekken en displays op verschillende locaties.

Educatiebord over bijen voor Kinderparadijs Malkenschoten

Na deze aanvraag voor het informatieve bijenbord zijn we aan de slag gegaan met een schets. Op deze manier heeft Kinderparadijs Malkenschoten een goed beeld en gevoel gekregen hoe de vormgeving zou worden. De huisstijl mochten we loslaten. Door dit bord een op zichzelf staand design te geven is de uitwerking lekker speels. Dit bereiken we door het gebruik van sprekende illustraties en afbeeldingen. Het nodigt kinderen (en ouder(s), tante(s), oom(s)…) niet alleen uit om het leerzame bord te bekijken en uitgebreid te lezen, ze steken er direct iets van op.

Puzzelboekje voor Binky

Bij de kassa van Kinderparadijs Malkenschoten liggen n leuke en handige flyers met hierop een plattegrond. Om een bezoekje aan het park nóg leuker te maken werd ons gevraagd om een puzzelboekje voor bij de kassa te realiseren, zodat kineouders tijdens en na hun bezoek de hersenen kunnen laten kraken.

Het resultaat is een achtpagina-tellend boekje vól met puzzles, opdrachten, weetjes en handige aanbiedingen. De middelste pagina’s bestaan uit een handige plattegrond. Het boekje is een echt hebbedingetje geworden, die na een bezoekje aan het Binky-park gewoon mee naar huis gaat!

De klant

Kinderparadijs Malkenschoten is in 1955 opgericht en ligt in Apeldoorn. Het is meer dan alleen een kinderboerderij: kinderen kunnen er met leuke attracties zoals waterfietsen, trampoline’s, een doolhof en een speelweide ook naar hartenlust spelen. Het park heeft haar eigen mascotte die daar rondloopt genaamd Binky. Naast het vrolijke varken kunnen de bezoekers veel andere dieren bewonderen, waaronder alpaca’s, dweggeiten, ezels en wallaby’s.

Meer weten over het ontwerp en vormgeving van drukwerk?

Meer zichtbaarheid dankzij een fris design?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor