Ontwerp folder en roll-up banner voor Kamp Coating

Een nieuwe productlijn introduceren, dat is altijd spannend. Helemaal als je dat op een beurs doet. Gelukkig waren ze goed voorbereid met een frisse nieuwe folder en een roll-up banner.

 • Frisse en aantrekkelijke vormgeving

  De vormgeving moet natuurlijk bij het bedrijf passen, maar daarnaast ook fris en aantrekkelijk ogen.

 • Meerdere talen

  De folder wordt in meerdere talen geproduceerd.

Vraag van de klant

Kamp Coating introduceert een nieuwe productlijn: Organic Dip Coating. Deze manier van coaten is duurzaam en helemaal nieuw, en wordt na jaren testen op de beurs in Frankfurt bekend gemaakt aan het grote publiek.

Het introduceren van deze lijn wordt ondersteund met een informatieve en aanspreken folder, waarvoor wij werden ingeschakeld. Ook twee bijpassende roll-up banners hoorden bij de opdracht.

De opdracht?

 • Frisse en aantrekkelijke vormgeving
 • Informatie zowel aantrekkelijk voor technische als niet-technische doelgroep
 • Ook ruimte voor technische aspecten/illustraties, om het proces te verduidelijken
 • Folder in meerdere talen opmaken

Resultaat: een drieluik folder

Het is een frisse en moderne folder geworden. De huisstijl van Kamp (geel en groen) komt erin terug, maar door toevoeging van donkergrijs en lichte groene vlakken heeft de stijl een upgrade gekregen. We hebben ook met groot beeldmateriaal gewerkt. Dit zijn vooral foto’s van toepassingen van producten van Kamp Coating, denk bijvoorbeeld aan bruggen en infrastructuur. Je krijgt hierdoor een indruk van het werkveld van het bedrijf.

Wikkelvouw

De folder heeft een handzaam vierkant formaat en is afgewerkt met een wikkelvouw. Je slaat hem dus twee keer open. De folder bestaat in totaal uit 6 pagina’s. De folder is in twee talen gemaakt: Nederlands en Duits.

Meer weten over vormgeving en drukwerk?

Resultaat: roll-up banners

In lijn van de folder is er ook een tweetal roll-up banners gemaakt. Opvallen op de beurs wordt daarmee een stuk makkelijker.

De eerste banner is algemene banner over Kamp Coating Groep. Deze kan in de toekomst ook worden ingezet bij andere beurzen en evenementen. De tweede banner is een banner die specifiek over het product Organic Dip Coating gaat. Beide banners zijn in de stijl van de folder opgemaakt.

Over Kamp Coating

Kamp Coating Groep is in Nederland marktleider in het voorbehandelen en poedercoatern van metalen producten. Door in totaal tien volautomatische poedercoatlijnen, worden zowel kleine als grote zware onderdelen voor de automotive, machinebouw en agrotechniek voorzien van een passen coatsysteem. Onder Kamp Coating Groep vallen onderstaande merken:

 • Kamp Coating Apeldoorn B.V.
 • Kamp Coating Emmen B.V.
 • Kamp Coating Vianen B.V.
 • Efte Coating B.V.

Geïnteresseerd na het bekijken van dit project?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor