Logo en single page website voor Luisterbankje

Langs de wandelpaden van de gemeente Heerde vind je luisterbankjes. Scan de QR-code met je smartphone, ga zitten en luister naar het korte verhaal over de omgeving. Voor dit mooie initiatief van lokale gastheerorganisatie Visit Heerde hebben wij eerst een logo mogen ontwikkelen, waarna we ook de web omgeving hebben gerealiseerd.

  • Ontwikkeling van het logo

    Een ontwerp passend bij het concept en in lijn van het logo van de opdrachtgever.

  • Realisatie web-omgeving

    Een single-page website over het concept én met verborgen pagina’s die vanaf de luisterbankjes via QR-code op te vragen zijn.

Single page website

Logo ontwerp

Te beginnen met het logo. Als je kijkt naar het lettertype en de opbouw van het logo, is deze gebaseerd op het logo van de initiatiefnemer van het concept, Visit Heerde.

Het beeldmerk van het logo is een vogel. Een luistervink om precies te zijn. Deze vogelsoort staat bekend om zijn scherpe gehoor. Met het doorvertellen van een verhaal, waar het hele concept om draait, sluit dit logo dan ook perfect aan op het idee.

Het logo sluit aan op zowel het concept als op de stijl van de opdrachtgever.

Lotte Roetert

Single page website

Als web omgeving hebben we gekozen voor een single-page website. De website is puur informatief en ondersteunend. Doel ervan is om het concept uit te leggen en potentiële sponsoren te vinden voor de luisterbankjes. De website is gevuld met korte blokken tekst en sfeervolle foto’s.

Verborgen pagina’s

De luisterbankjes langs de wandelpaden zijn voorzien van een QR-code waarmee je op verborgen pagina’s van de website terechtkomt. Op deze pagina’s vind je het bij het bankje horende geluidsfragment. Daarin vertelt een lokale verteller je over de omgeving waarop je uitkijkt vanaf het bankje.

Bekijk de website!

QR code

Over Luisterbankje

Luisterbankje is een concept, geïnitieerd door Visit Heerde. Het hout van de luisterbankjes komt uit de Heerder gemeentebossen. De bankjes zijn ontworpen en gemaakt door vrijwilligers van Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld.

Visit Heerde heeft verhalen verzameld en dankzij giften en sponsoren worden er nog steeds bankjes geplaatst. Bij elk luisterbankje staat een boom die past in het landschap. Een eik die gepakt werd, een hoogstamfruitboom vaneen ras dat bijna verdween… Of ‘gewoon’ een zomerlinde.

Geïnteresseerd na het bekijken van dit project?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor