Magento 2 webshop voor Chocopresents

Veel van onze klanten die een webshop hebben, maken gebruik van Magento. Ook Chocopresents. Omdat Magento 1 niet langer ondersteund werd, wilden ze bij Chocopresents over naar een Magento 2 webshop.

  • Up-to-date webshop

    Een webshop draaiende houden kan het beste in een up-to-date systeem

  • Look & feel

    De webshop heeft de look & feel die wij voor Chocopresents hebben neergezet

Magento 2 webshop

De vraag: up-to-date zijn en meer rendement en verkopen

Chocopresents heeft de wens om met een up-to-date systeem de webshop in chocolade en relatiegeschenken te beheren. Maar daarnaast wil het bedrijf graag meer rendement uit de webshop halen en meer verkopen.

Magento 2 webshop: wensen

Samen met de klant overleggen we en bekijken we de huidige webshop. Productcategorieën en informatieve pagina’s worden afgestemd. Ook een belangrijk punt dat we met de klant bespreken, is welke betaalmogelijkheden ze wensen voor hun nieuwe Magento 2 webshop. Daarnaast bekijken we hoe de workflow van het bestelproces het beste kan verlopen. Op basis van deze ideeën maken we een ontwerp.

Magento 2 webshop ontwerpen

Al eerder hebben we voor Chocopresents een redesign van het logo mogen maken. De stijl en sfeer die Chocopresents wil uitstralen, is ons dus al zeker bekend. De homepage, overzichtspagina en de productdetailpagina’s worden voor de Magento 2 webshop ontworpen. Op zo’n manier dat ze passen bij de look and feel van Chocopresents die wij voor ze hebben neergezet.

Thema’s en type

De navigatiestructuur is zo ingericht, dat bezoekers zowel op thema’s als op productgroepen kunnen zoeken. Om de productgroepen extra sfeervol te presenteren, zijn er door ons diverse sfeerfoto’s gemaakt.

Om bezoekers op je website te houden, is een duidelijke navigatiestructuur ontzettend belangrijk

Lotte Roetert

Technische functionaliteiten van de Magento 2 webshop

Magento 2 beschikt natuurlijk over vele basis webshopfunctionaliteiten die we ingericht hebben naar wens. En daar hoort ook de opmaak van automatische e-mails bij. Daarbij is de omgeving voorzien van extra modules zoals Shipping rules, One Step Checkout en een Custom Order Number.

Meer weten over Magento 2?

Over Chocopresents

Chocopresents is gespecialiseerd in relatiegeschenken in de vorm van snoep. Voornamelijk chocola, maar ook drop is een onderdeel van het aanbod. In Nederland en België levert het bedrijf exclusieve lekkernijen, al dan niet gepersonaliseerd.

Geïnteresseerd na het bekijken van dit project?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor