Magento 2 webshop voor Posterbuiten

Voor Bushhouse Mediabureau hadden wij enkele jaren terug de website ontworpen en ontwikkeld. Hierin zat ook een reserveringssysteem voor het inplannen van postercampagnes. Bij Bushhouse ontstond echter de behoefte om dit reserveringssysteem los te trekken van de website, zodat we dit konden uitbreiden tot een volledig online platform. Een nieuwe Magento 2 website werd geboren.

Wensen voor de Magento 2 webshop

Uiteraard had de klant een aantal wensen, waar we graag rekening mee houden;

  • Onderscheid maken tussen hoofdcategorieën A0-posters en Abri’s, met hierbij de mogelijkheid om meer categorieën toe te voegen
  • Gebruik maken van sub-categorieën en sub-sub-categorieën voor provincies en plaatsen
  • Meerdere opties/varianten per product. Een gebruiker kan bij het bestellen de duur van de campagne en het aantal displays kiezen
  • Mogelijkheid tot het uploaden van bestanden (posterontwerpen)

Het ontwerp

Het ontwerp van de website heeft overeenkomsten met de vernieuwde website van Bushhouse. De kleurstelling komt terug en ook hier is gekozen om te werken met grote foto’s waarop het assortiment, namelijk Abri’s en A0 Posters, in de praktijk te zien is. Voor alle provincies zijn posters ontworpen waarbij een kenmerk van de provincie te zien is. Op de overzichtspagina geeft dit een prachtig beeld.

Technische realisatie in Magento 2

Het platform is gerealiseerd in Magento 2. Magento 2 was zeer geschikt voor deze opdracht omdat Magento al beschikt over diverse basisfunctionaliteiten voor het online bestellen of reserveren. Aan de hand van een aantal specifieke wensen, zoals het toevoegen van een startdatum/dag, hebben wij het platform verder op maat ontwikkeld en opgeleverd.

Het platform in het kort

Via het platform kunnen eenvoudig campagnes (Abri’s of A0 Posters langs de weg) online gereserveerd worden. Hoe het werkt? De bezoeker kiest eenvoudig een stad of plaats, kiest vervolgens de omvang, startdatum en duur van de campagne. De totaalprijs is direct te zien. Hij kan vervolgens de campagne reserveren en de desbetreffende poster aanleveren.

Over Posterbuiten.nl

Posterbuiten.nl is het online reserveringssysteem voor buitenreclame. Op de Magento 2 webshop kunnen Abri- en A0 postercampagnes worden gereserveerd. Het maakt onderdeel uit van Bushhouse Mediabureau.

Meer weten over een Magento 2 webshop?

Ook een gebruiksvriendelijke webshop?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor