Nieuw magazine voor De Weerd Transportopleidingen

De Weerd is sinds 2019 verdeeld in De Weerd Verkeersopleidingen en De Weerd Transportopleidingen. Om te laten zien wat De Weerd Transportopleidingen allemaal te bieden heeft, wilde zij een magazine laten maken. Zo biedt De Weerd Transportopleidingen (potentiële) klanten een uniek kijkje in de keuken.

  • Uitsluitend eigen beeldmateriaal

    In samenwerking met een fotograaf hebben we professionele foto’s verzorgd voor het magazine

  • Op basis van interviews

    De informatie in de teksten is gebaseerd op interviews die wij zelf hebben gehouden. We hebben onze klant daarmee veel werk uit handen genomen.

Compleet magazine

Passende stijl en overzichtelijke indeling

Omdat het een redactioneel, zakelijk ingestoken magazine moet worden, is er gekozen voor een strak design, met daarin natuurlijk de herkenbare kleuren van De Weerd. Om in één oogopslag te zien wat voor artikel je aan het lezen bent, is er gekozen om de bovenste hoeken van de pagina’s te voorzien van een klein label. Om het allemaal prettig leesbaar te maken, is gebruikgemaakt van een tweekolommensysteem.

De titel van het magazine

Voor het magazine is een passende titel bedacht: Blik op De Weerd. Deze term dekt de lading, omdat het magazine letterlijk een blik op de bedrijven biedt.

Bekijk het magazine online, op de website van De Weerd!

Zakelijk

Interview

Het design staat. Nu de invulling! Met onze contactpersoon hebben we de onderwerpen afgestemd. Tijd om aan de nodige informatie te komen. De klant heeft ons voorzien van gegevens van een aantal van zijn klanten, medewerkers en een leverancier. Hij heeft hen allemaal ingelicht over het feit dat er een magazine in de maak is en dat zij hiervoor benaderd zullen worden voor een interview door Dunique.

Waardevolle informatie

Van tevoren is voor de verschillende interviews de insteek bepaald en op basis daarvan hebben we vragen opgesteld. Daarna zijn de te interviewen personen telefonisch benaderd. Het leuke hieraan is vooral dat al deze personen enthousiast zijn over De Weerd en dan ook graag over hun connectie met het bedrijf vertellen. Hierdoor, en door het doorvragen op dat wat de geïnterviewde vertelt, kwam waardevolle informatie naar boven. Dit hebben we vervolgens verwerkt in de artikelen.

Inter-views

Het leuke aan interviewen is dat je écht met de betreffende persoon spreekt. Je krijgt dan vaak meer en interessantere informatie dan wanneer je dit bijvoorbeeld via e-mail doet.

Anouk Legtenberg

Samen om tafel

Ook hebben we met onze klant zelf uitgebreid om tafel gezeten om de juiste informatie over De Weerd zelf te krijgen. Door middel van alle interviews hebben we de teksten geschreven, bijgeschaafd en in het magazine geplaatst. Het is nu een mooi, op elkaar aansluitend geheel.

Dankzij een fijne samenwerking tussen onze designers, tekstschrijver en onze klant, zijn we tot een strak, informatief magazine gekomen. Daarmee kan De Weerd Transportopleidingen laten zien wat zij allemaal te bieden heeft!

Samen-werking

Over De Weerd Transportopleidingen

De Weerd Transportopleidingen is een gecertificeerd opleider voor medewerkers in de sector Transport & Logistiek. De opleider heeft een breed aanbod aan diverse bedrijfsopleidingen. Van magazijn tot Code 95, tot complete BHV cursussen.

Geïnteresseerd na het bekijken van dit project?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor