Realisatie corporate website Accres

Het Apeldoornse Accres heeft eind vorig jaar een nieuw communicatieplan opgesteld waarin hun kernwaarden en de positionering centraal staan. Hier zijn ook de doelgroepen en communicatiestrategie in uitgewerkt. Naar aanleiding van dit communicatieplan zijn wij benaderd om dit te vertalen in verschillende communicatie-uitingen, waaronder de corporate website.

Corporate website

Expertises Accres centraal zetten

Het traject zijn we gezamenlijk gestart met een brainstormsessie. Met de marketingafdeling van Accres is het communicatieplan doorgenomen. Daarna konden wij een start maken met het uitwerken van de website.

Onze uitwerking bestond uit een aantal schetsen (wireframes) van de website met daarbij een eerste uitwerking voor de navigatie-indeling. Wat wij erg belangrijk vonden is dat de expertises en kernwaarden van Accres centraal gezet werd. Aan de hand van het portfolio worden exploitaties die voortgekomen zijn uit deze concepten weergegeven.

De corporate website is bedoeld voor (potentiele) opdrachtgevers. Alle merken van Accres hebben een eigen website met de look-and-feel afgestemd op de doelgroep.

De website is één van de onderdelen uit een communicatiemix met meerdere uitingen. Deze hebben allemaal dezelfde look-and-feel door een overkoepelende huisstijl. Wij mochten de huisstijl van Accres vernieuwen en hiermee ook de corporate communicatie-uitingen een nieuwe look geven. Zo is ook het ontwerp van de nieuwe website ontstaan. Herkenbare kleuren en het toepassen van eigen beeldmateriaal spelen een belangrijke rol. Net als het element van de in kader getoonde titel. De website is full-screen uitgewerkt en natuurlijk responsive en dus ook te bekijken op je mobiel of tablet.

Neem vooral een kijkje op de website om te zien wat het eindelijke resultaat is geworden.

Technische realisatie website

Het gekozen content management systeem voor deze website is ExpressionEngineCMS. Geen onbekend terrein voor Accres, aangezien wij voor hen al meerdere websites in dit gebruiksvriendelijke content management systeem hebben mogen ontwikkelen.

Accres maakt tevens gebruikt van een zogenoemde ‘content systeem’. Dit systeem beheert onder andere de nieuwsartikelen en agenda-items op één plek. Bij het uploaden kun je zelf aangeven op welke website deze gepubliceerd mogen worden. Voor Accres een enorme uitkomst omdat het bedrijf heel veel merken in beheer heeft. Aan dit systeem is ook de narrowcasting van Accres gekoppeld.

Over Accres

Accres is een multi-maatschappelijke dienstverlener. Zij werken met totaalconcepten om iedereen te laten beleven, leren, bewegen, ontspannen en ervaren.

De concepten van Accres zijn allemaal terug te leiden naar het bestaan van Accres, namelijk Accommodaties, Recreatie, Educatie en Sport. Merken als Kinderparadijs Malkenschoten, Aquacentrum Malkander, het Openlucht Filmfestival in Apeldoorn, Stadspark Berg & Bos en ZERO55 worden allemaal geëxploiteerd door Accres.

Accres definieert haar verschillende werkgebieden als concepten. De concepten zijn: evenementen, family entertainment centers, kinderboerderijen, parkbeheer, sportaccommodaties, sportstimulering, vastgoed, wijkcentra en zwembaden.

Meer weten over het ontwerp van een nieuwe website?

Een passend concept bij jouw identiteit?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor