Vernieuwde website voor Allerzorg

Bij Dunique zijn we gek op brainstormen, vooral samen met de klant. En wat daar al niet voor moois uit kan komen! Dat blijkt ook nu weer bij Allerzorg. Zij wilden een vernieuwde website en die hebben we samen met de klant gerealiseerd.

  • Eenvoudiger beheren

    Een gebruiksvriendelijke backend zorgt voor een betere gebruikservaring voor beheerders

  • Heldere navagatie

    Bezoeker komen sneller bij de informatie die ze nodig hebben

Nieuwe website

De vraag: een vernieuwde website

De website was toe aan vernieuwing. Het uiterlijk mocht wat worden opgefrist en de gebruiksvriendelijkheid wilde Allerzorg naar een hoger plan tillen. Vooral aan de achterkant, waar het beheer van de website gebeurt, viel nog wel wat te behalen. De marketingmedewerkers van Allerzorg hadden al een beetje een beeld van wat ze graag wilden. Dat wilden wij graag weten, om dat vervolgens aan te vullen vanuit onze frisse blik, om tot een écht passende oplossing te komen.

Samen met de klant

Brainstormen!

Om alle ideeën met betrekking tot een vernieuwde website uit te wisselen, hebben we samen met de klant een gave brainstormsessie gehouden. Op basis van de wensen van de klant, kunnen wij per pagina ideeën gaan schetsen en voorleggen. Content, de indeling, functionaliteiten, daar moet allemaal aan gedacht worden. De brainstormsessie vond plaats bij ons op de werkvloer, zodat ze van Allerzorg ook konden zien waar er aan hun vernieuwde website gewerkt zal worden. Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel.

Een frisse blik

Van brainstorm tot concreet idee

Voordat we een concept kunnen uitwerken, hebben we de wensen en de omschrijving van de identiteit van het bedrijf nodig. Die zijn besproken en kunnen we verder uitwerken. De ideeën uit de brainstormsessie werken we uit in verschillende componenten, ook wel onderdelen. Per component is een design gemaakt op basis van de wensen van de klant. Zo is de beoordeling die cliënten Allerzorg gaven op een prominentere plek gekomen, omdat ze daar met recht trots op zijn. Bovendien is dit een belangrijk onderdeel van het schetsen van een positief beeld bij de bezoeker.

Door samen met de klant te brainstormen, komen expertises samen. Doelstellingen en content worden vertaald in een concept (schets) wat het vertrekpunt is geweest van het project.

Patrick Beumer

Gebruiksvriendelijke navigatie

De navigatie van de website heeft als hoofddoel dat de bezoeker eenvoudig bij de juiste informatie komt. En dat kan nog wel een uitdaging zijn, gezien er tien zorgspecialismen op één site worden ondergebracht. Dankzij een groot menu en overzichtelijke homepagina’s voor alle zorgspecialismen, wordt de bezoeker naar de juiste informatie geleid. Ook is er een mogelijkheid toegevoegd om direct bepaalde zorg aan te vragen. En het beeldmateriaal over de gehele site? Dat is allemaal eigen materiaal van Allerzorg. Zo heb je pas écht originele content.

Vernieuwde website eenvoudig beheren

Er is in de vernieuwde website gebruik gemaakt van quicklinks, waarmee de bezoeker snel bij de betreffende informatie komt. Dat kan een download zijn, of een bepaalde webpagina. Dat is gebruiksvriendelijk voor de bezoeker, aan de voorkant. Maar vooral aan de achterkant, voor de beheerder, kan het allemaal nog wel wat makkelijker. Daarom is besloten de vernieuwde website te maken in het CMS-systeem ExpressionEngine, in plaats van Drupal, wat Allerzorg eerder gebruikte. In dit systeem heb je veel vrijheid, maar toch werkt het gestructureerd.

Bekijk de website!

Over Allerzorg

Allerzorg zorgt voor deskundige thuiszorgverleners waar dat nodig is. Door heel Nederland levert Allerzorg verpleegkundigen op gebied van wijkverpleging, kindzorg, kraamzorg, wondzorg en meer. Voor elke doelgroep biedt Allerzorg persoonlijk afgestemde zorg door kleine en flexibele teams.

Geïnteresseerd na het bekijken van dit project?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor