Realisatie websites wijkcentrums Apeldoorn

Voor Wijkcentrum DokZuid en De Stolp hebben wij de opdracht gekregen voor het realiseren van een website. Belangrijk was dat de bestaande huisstijl (verwerkt in uitingen in het pand en drukwerk) herkenbaar op de websites verwerkt zou worden. De opdracht is om de mogelijkheden en faciliteiten duidelijk weer te geven, waarbij de nadruk ligt op het reserveren (zaalhuur, vergaderruimtes en/of arrangementen).

Ontwerp en realisatie van beide websites

Het wensenpakket voor beide websites is gelijk, waardoor ervoor gekozen is om eerst de website voor DokZuid te ontwikkelen om daarna een variant voor De Stolp op te leveren. Het uitgewerkte concept en functionaliteiten kunnen hierdoor voor beide websites ingezet worden.

Het ontwerp van de website is volledig in de stijl van de huisstijl van DokZuid uitgewerkt. Op de homepage worden direct de mogelijkheden getoond die het centrum te bieden heeft, waarbij de nadruk ligt op vergaderen. Als duidelijke call-to-action staat de button ‘offerte aanvragen’ prominent in beeld.

Door het benoemen van de mogelijkheden (evenementen, beurzen, recepties & partijen, bijeenkomsten en vergaderen) kan een bezoeker direct een keuze maken om zich verder te laten informeren. De website heeft voornamelijk een informatief karakter, waarbij door middel van foto’s en video’s ook sfeer in beeld kan worden gebracht. Net als het goed in beeld brengen van de locatie.

Voor De Stolp is vervolgens het ontwerp uitgevoerd in de huisstijl (kleuren en lettertype) van De Stolp.

Agendafunctionaliteit website

De ontwikkelde agendafunctionaliteit laat in een weekoverzicht zien welke activiteiten er plaats vinden. Op een activiteit kan doorgeklikt worden om de details van de desbetreffende activiteit te lezen. Activiteit delen via social media? Ook dat kan eenvoudig!

Technische realisatie website

Beide websites zijn technisch gerealiseerd in ExpressionEngineCMS. Technisch niet alleen een zeer betrouwbaar systeem, maar voor content beheerders ook absoluut gebruiksvriendelijk.

Over DokZuid

In dit multifunctionele gebouw zijn drie basisscholen gevestigd, een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf en een kinderopvang. Samen vormen zij de Brede Vleugelschool. In het gebouw bevindt zich een bibliotheek, een wijkcentrum en de jeugdgezondheidszorg. Dok Zuid is geschikt voor zaalverhuur aan zowel verenigingen, particulieren en bedrijven. Van vergader- en borrelarrangementen tot recepties, bedrijfsborrels, bijeenkomsten, beurzen, kleinschalige evenementen, partijen en voorstellingen.

Alles is volledig verzorgd. Deze locatie is uitstekend bereikbaar met zowel openbaar vervoer als met de auto en heeft parkeervoorzieningen direct voor de deur.

Over De Stolp

De Stolp is een wijkcentrum midden in de wijk de Maten in Apeldoorn. Het wijkcentrum bestaat inmiddels al meer dan 40 jaar en is een ontmoetingsplek voor jong en oud. De ouderen vinden De Stolp voor een gezellige avond biljarten en drankje aan de bar.

Bedrijven en verenigingen huren een ruimte in De Stolp voor een vergadering of cursus, waar ook een lunch of buffet bij verzorgd kan worden. Vanwege de gezellige bar is De Stolp ook zeer geschikt voor feesten en partijen. Bij De Stolp is voldoende parkeergelegenheid en het is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Meer weten over het ontwerp van een nieuwe website?

Geïnteresseerd na het bekijken van dit project?

Neem contact op
Wij werken onder andere voor