Website optimaliseren

Hoe een website ervaren wordt door gebruikers en hoe deze beoordeeld wordt door de zoekmachine, verandert constant. Zo nu en dan is je website dan ook toe aan optimalisatie. Zowel op technisch vlak als op gebied van content kunnen wij dit voor je doen!

Website optimaliseren voor gebruiker en zoekmachine

Een optimaal functionerende website is erg van belang, en wel om twee redenen. De gebruiker moet er makkelijk en op een prettige en logische manier doorheen kunnen gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je website goed werkt zodat je een goede positie krijgt in de zoekmachine. Vindbaar zijn is voor een groot deel bepalend voor je resultaten. Search Engine Optimization is dus een groot deel van het gehele optimalisatieproces. Je website optimaliseren voor de gebruiker én voor de zoekmachine, daar helpen wij je graag bij!

Responsive website

Wat de eisen zijn voor een optimale website, wil nog wel eens veranderen. Met de jaren veranderen niet alleen de eisen die Google aan je website stelt. Ook het gedrag van de gebruiker verandert. Zo zijn mensen in de afgelopen jaren meer en meer op mobiele apparaten en tablets gaan doen. In 2018 werd al meer dan de helft van de online aankopen op zo’n apparaat gedaan. Het is dan ook belangrijk dat je website aangepast is op mobiele apparaten. Een zogeheten ‘responsive’ website is tegenwoordig een vereiste. Voor zowel de gebruiker als voor de zoekmachine een vereiste. Bij Dunique hebben we de kennis en kunde in huis om een responsive website te realiseren.

Website optimaliseren met content

Wanneer we je website optimaliseren, kijken we ook naar de content. We kijken voorál naar de content! Zijn de teksten op een prettige en leesbare manier geschreven en hebben ze de juiste koppen en trefwoorden? Content kunnen we voor je optimaliseren, maar ook helemaal zelf creëren. Het belangrijkste aan je content, in het kader van de zoekmachine, is dat het uniek is. Daarnaast kijken we naar de afbeeldingen en eventueel naar het videomateriaal. Hebben deze de juiste trefwoorden in de ‘alt-teksten’ (niet zichtbaar aan de voorkant, maar erg belangrijk voor de zoekmachine). En zijn ze misschien wel te groot, wat kan zorgen voor een langere laadtijd van je website? Want ook dat zegt veel over de prestaties van je website.

Een optimale website is gebruiksvriendelijk, logisch én staat hoger in de zoekmachine

Website optimaliseren bij Dunique

Er zijn nog meer vlakken waarop jouw website misschien nóg beter zou kunnen presteren. Bijvoorbeeld linking en verschillende technische elementen. Wil je meer weten over website optimalisatie of ons je website laten optimaliseren? Neem gerust contact op! Wij nemen je deze wellicht tijdrovende klus uit handen, zodat jij je straks kan richten op de extra aanvragen of verkopen die binnenkomen dankzij een optimale website!

Is jouw website toe aan vernieuwing?

Neem contact op

Ons team