6 redenen om voor ExpressionEngine CMS te kiezen

Tirza Braakman
03 Juni 2020
Geschreven door: Tirza Braakman

Ja, wij zijn fan van ExpressionEngine CMS! Het zeer gebruikersvriendelijke CMS raden wij regelmatig aan als onze klanten een (nieuwe) website met cms nodig hebben. Hoewel minder bekend dan bijvoorbeeld WordPress of Drupal, is ExpressionEngine een uitstekende keuze en wel hierom.

1. Met ExpressionEngine heb je volledige ontwerpvrijheid

Bij Dunique maken we onze websites het liefst volledig op maat. Zo garanderen we een website die écht bij jou en je organisatie past. Gelukkig is ExpressionEngine een flexibel cms, waardoor we bij het maken van een webdesign geen beperkingen hebben.

ExpressionEngine website: Wonen bij September

Voor Wonen bij September maakten we zo'n website op maat

ExpressionEngine zorgt niet alleen voor volledige vrijheid bij het maken van een design, ook bij het bouwen van de achterkant van de site heeft de developer (de ontwikkelaar of websitebouwer) volledige vrijheid. Omdat het cms een zogenaamd open source-platform is zijn de mogelijkheden eindeloos. ExpressionEngine gelooft heilig in Open Source en wij geloven in ExpressionEngine! We maken gebruik van standaard functionaliteiten, aangekochte add-ons en zelfgebouwde functionaliteiten. Zo kunnen wij jouw wensen werkelijkheid maken.

2. ExpressionEngine is snel

Snelheid is een belangrijke factor voor de bezoeker om te bepalen of hij of zij op je website wil blijven. Gelukkig zit het met deze snelheid bij ExpressionEngine wel snor. Het cms draait op de modernste php-versies en heeft tal van opties op de snelheid van de website te kunnen verbeteren.

3. Gebruikersvriendelijk cms

CMS staat voor content management systeem, wat inhoudt dat de website makkelijk is aan te vullen met nieuwe content. Of dit nou nieuwsberichten, blogartikelen of volledige (landings)pagina’s zijn. Wij nemen regelmatig de rol als content beheerder op en zijn over de gebruikersvriendelijkheid van ExpressionEngine zeer te spreken! De zogenaamde achterkant van de website ziet en overzichtelijk uit en kunt snel en makkelijk de gewenste content toevoegen. Ook als je dit iets is wat je nog niet eerder hebt gedaan. Extra handig: ExpressionEngine maakt het mogelijk dat wij heel makkelijk rollen kunnen toekennen aan verschillende gebruikers. Per gebruikersrol kunnen we ook bepalen wat de gebruiker voor rechten krijgt. Het resultaat is dat je dan alleen te zien krijgt wat voor jou relevant is.

ExpressionEngine: gebruikersvriendelijk

4. SEO-friendly door ExpressionEngine

Google ❤️ ExpressionEngine! Als kersverse website-eigenaar wil je natuurlijk dat je website goed gevonden wordt. Gelukkig heeft het cms genoeg mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie. Met ExpressionEngine heb je de volledige vrijheid over de manier waarop je website wordt opgebouwd. Dit begint al bij de bronconde. Voor jou als bezoeker niet zo heel belangrijk, maar voor Google des te meer. Het CMS zorgt ervoor dat de developer in de website alleen de meest nodige, semantisch goed opgebouwde code kan toevoegen. Dit verbetert de vindbaarheid van je site.

ExpressionEngine: seovriendelijk

Kijk maar eens naar deze zoekopdracht in Google. Bij de term "zwarte blikken" scoort de door ons in ExpressionEngine gemaakte website voor The Box beter dan Bol.com!

5. ExpressionEngine is veilig

ExpresionEngine is hartstikke veilig in gebruik. Het is dan ook niet voor niks dat bekende merken als Nike, Pizza Hut, Disney en Starbucks een site in ExpressionEngine hebben laten bouwen. De veiligheids-reputatie van ExpressionEngine is goed: in de 20 jaar dat het cms bestaat zijn er nog nooit serieuze problemen geweest op dit gebied.

6. Je kunt rekenen op goede support

Als ExpressionEngine-bouwers staan wij in contact met een betrokken community van collega-developers over de hele wereld. Deze community helpt elkaar bij uitdagingen en problemen. Voor jou betekent dit dat wij jou goede support kunnen leveren wanneer nodig.

Ben je al overtuigd van de meerwaarde van ExpressionEngine?

Genoeg redenen om voor ExpressionEngine te kiezen! Ben je overtuigd en wil je graag een website laten bouwen in EE? Wij helpen je graag! Ook bij aanvullende vragen kun je bij ons terecht.

Advies over de juiste oplossing voor jou?

Neem contact op
Ook interessant
Alle items

Wij zijn Dunique