Hoger in Google door ijzersterke landingspagina’s

Anouk Legtenberg
16 Februari 2022
Geschreven door: Anouk Legtenberg

Google voor de gein eens (in de incognito modus van je browser) op een aantal termen die jouw product of dienst het beste omschrijven. Verschijn je dan in de resultaten? Zo ja, op welke positie sta je?

Wat je nu eigenlijk aan het doen bent, is grotendeels hetzelfde proces doorlopen als een potentiële klant die zoekt naar jouw product of dienst. Sta je bovenin de resultaten, dan is de kans groter dat deze potentiële klant een kijkje gaat nemen op jouw website. Daarmee is de eerste stap naar weer een nieuwe klant al gezet. Maar hoe zorg je dat jouw website bovenin verschijnt én de potentiële klant overhaalt tot het ondernemen van actie? Een goed geoptimaliseerde website is cruciaal. Onderdeel hiervan kunnen landingspagina’s zijn. Dat laatste, daar nemen we je in dit blog in mee.

Wat is een landingspagina?

Landingspagina’s zijn een ideale manier om je website op een specifieke zoekterm te optimaliseren. Je maakt dan een pagina op je website aan, waar bezoekers op terechtkomen via de zoekmachine of bijvoorbeeld social media of advertenties. Deze pagina maak je met als doel de bezoeker tot klant te maken (ook wel ‘conversie’ genoemd). Een goede landingspagina neemt de bezoeker aan de hand, beantwoordt zijn vraag en spoort aan om actie te ondernemen. Dat kan een aankoop zijn, het invullen van een formulier, contact opnemen of iets anders.

Zoekwoordonderzoek

Hoe pak je dit aan? Lukraak gaan schrijven is in dit geval geen sterk plan. Doe van te voren onderzoek naar welk zoekwoord de meeste potentie heeft. Focus je op één zoekwoord(combinatie) per pagina. Verkoop je bijvoorbeeld pennen voor linkshandigen, ga dan na op welke term veel gezocht wordt. Bijvoorbeeld ‘pennen voor linkshandigen’, ‘pen linkshandig’ of ‘linkshandige pennen’. Om dit te onderzoeken, heb je verschillende tools, zoals de zoekwoordplanner van Google of Ubersuggest. Deze tools checken niet alleen de hoeveelheid zoekopdrachten voor de term, maar ook of er veel concurrentie op zit. De tools geven bovendien suggesties voor andere termen. Naast deze tools zijn logisch nadenken en eventueel mensen vragen hoe ze zouden zoeken ook nog altijd slimme manieren om de juiste zoektermen te achterhalen.

Bied je een product of dienst lokaal aan? Dan kan de combinatie van het zoekwoord met de plaatsnaam heel zinvol zijn!

Landingspagina schrijven

Je hebt een geschikt(e) zoekwoord(combinatie) gevonden. Tijd om de pagina op te zetten en te gaan schrijven! Belangrijk is om de belangrijkste informatie bovenaan te zetten:

  • Zet je zoekwoord(combinatie) direct al in de titel; dan weet de lezer dat hij goed zit
  • Wie ben je: bezoekers komen direct op deze pagina in plaats van eerst de homepagina te hebben gezien. De lezer heeft nog totaal geen idee wie jij bent.
  • Wat heb je te bieden: wees concreet in wat je de lezer aanbiedt.
  • Waarom moeten ze bij jou zijn: wat heb jij wat de concurrent niet heeft? Overtuig je lezer om voor jou te kiezen.

Zorg daarnaast dat je in élk geval 300 woorden hebt. Meer is altijd beter, want Google houdt van veel content. Zorg wel dat je to-the-point blijft en dat je de vragen van bezoekers beantwoordt.

En nu: actie!

Je hebt je voorgesteld, verteld wat je te bieden hebt én laten weten waarom ze bij jou moeten zijn. tijd voor actie! Ga eens na: wat wil je dat de lezer nu doet? Moet hij een aankoop doen? Een formulier invullen? Contact opnemen? Een offerte opvragen? Verwerk deze wens in een korte, bondige tekst, versterkt door een opvallende button en eventueel een pakkende afbeelding.

Zo verleid jij je lezer om door te lezen en uiteindelijk op actie over te gaan. Maak van jouw lezer een klant!

Bij Dunique begrijpen we als geen ander dat het onderzoeken van je posities en zoektermen en vooral het schrijven van een landingspagina een tijdrovende klus kan zijn. En dat terwijl je zoveel meer te doen hebt. Van onderzoek tot het schrijven en zelf het monitoren van landingspagina’s: wij kunnen het allemaal voor je realiseren! Meer weten? Neem contact op.

Benieuwd of jouw website nog beter kan?

Neem contact op
Ook interessant
Alle items

Wij zijn Dunique