Adobe neemt Magento over

Patrick Beumer
01 Juni 2018
Geschreven door: Patrick Beumer

Groot nieuws in ecommerce-land. Adobe gaat Magento overnemen. Je hebt het misschien al voorbij zien komen of de geruchten gehoord. De webwinkelsoftware gaat onderdeel worden van de Experience Cloud. Adobe wil hiermee de strijd aangaan met concurrenten als Salesforce, IBM en Oracle, die al over ecommerce-software beschikken, en heeft daar 1,68 miljard dollar voor over.

Magento Commerce Cloud

De overname is nog niet officieel afgerond, maar moet voor de herfst klaar zijn, zo laat Adobe weten. “Met de toevoeging van de Magento Commerce Cloud kan ecommerce naadloos worden geïntegreerd in Adobe Experience Cloud, waarmee een enkel platform wordt aangeboden dat wereldwijd zowel B2B- als B2C-klanten dient”, aldus Shantanu Narayen, CEO van Adobe Systems.

Magento’s omzet was $150 miljoen in 2017

Adobe wil de overname financieren met cash. “Magento is een private onderneming en hoewel hun financiële gegevens niet met regelmaat worden gedeeld, behaalden ze in het kalenderjaar 2017 een omzet van ongeveer 150 miljoen dollar”, aldus Adobe.

Geschiedenis van Magento-overnames

In 2015 deed de Amerikaanse ecommerce-gigant eBay Magento van de hand, vier jaar nadat het de webwinkelsoftware had overgenomen. Sindsdien werd Magento gesteund door investeerder Permira en met Adobe heeft het nu dus weer een nieuwe eigenaar gekregen. De overname ter waarde van 1,68 miljard dollar (het bedrag kan de komende tijd nog wijzigen) maakt de acquisitie van Magento de twee na grootste aankoop door Adobe ooit.

Over Magento

Magento is één van de populairste platforms voor webshops en internet retailers. Het e-commerce pakket biedt webwinkels uitgebreide mogelijkheden voor de inhoud, het design en de functionaliteit van een online winkel. Wij bouwen vrijwel alle webshop voor onze klanten in Magento.

Over Adobe

Alles wat je nodig hebt om te creëren, samen te werken en geïnspireerd te raken

Ook Adobe is ons niet onbekend. Onze designers maken dagelijks gebruik van software uit het Creative Cloud-pakket, zoals Photoshop, InDesign, Illustrator, After Effects en Premiere Pro. De software van Adobe is constant up-to-date en biedt designers alle handvaten om mooie dingen te creëren. Wij maken al onze designs (logo's, drukwerk, webdesigns, (animatie)video's) met programma's van Adobe.

Bronnen: ecommercenews.nl, magento.com & adobe.com

Ook interessant
Alle items

Wij zijn Dunique