Creatief bij Dunique

Tirza Braakman
02 Juli 2018
Geschreven door: Tirza Braakman

Aangenaam, mijn naam is Sanne Steenbergen. Een 18-jarige student die grafische vormgeving studeert op het Cibap in Zwolle. Een half jaar lang mocht ik met veel plezier stagelopen bij Dunique.

I Op naar Dunique

Een leerzame stage, leuke collega's en geen lange reistijd is wat ik zocht in een stage. Door een docent heb ik die stage gevonden en kwam ik terecht bij Dunique. Direct heb ik mijn cv en portfoliosite gestuurd. Na een paar telefoontjes mocht ik op gesprek komen. Yes!

Met trillende beentjes ging ik naar het gesprek. Maar de zenuwen waren gauw weg want het gesprek verliep goed en het was gelijk gezellig. Eenmaal thuis leek het me super om daar mijn stage van een half jaar door te brengen. Gelukkig hoefde ik op een reactie niet lang te wachten. Ik kreeg een appje met ' Welkom bij Dunique'

12 februari was het zover, mijn eerste stagedag. Ik werd net zoals het gesprek warm ontvangen. Lange dagen en veel nieuwe indrukken waren de eerste weken wel erg wennen. Maar na een aantal weken voelde ik me echt onderdeel van het team en zat ik er helemaal in.

II Werkzaamheden

De opdrachten die ik kreeg waren erg divers. Van flyers en posters tot websites en reclameborden. Zo heb ik bijvoorbeeld een website design mogen maken voor narrowcasting met bijhorende flyer en promotievideo. Of een reclame campagne met rolbanner, vlag, en product visitekaartje voor schoenen die ik heel graag zou willen hebben. Ik kreeg opdrachten die ik dan voor mijn praktijkbegeleider Patrick mocht voorstellen. Ik hoopte aan het begin van mijn stage dat ik aan een project mee mocht werken en dat je dan ergens loopt en kan zeggen 'he kijk, daar zit een stukje van mij bij'. En ja, dat heb ik zeker mogen zeggen. Ik heb mogen meewerken aan een sponsorproject waar ik flyers, Facebook uitingen en narrowcasting mocht maken voor de klant. Zien hoe ze uit eindelijk zijn geworden? Klik.

Wat ik erg fijn vond is dat ik ook voldoende tijd kreeg voor mijn stage opdrachten. Zo hoefde ik niet alles thuis te doen.

III Ook aan stage komt een einde

Terugkijkend op mijn stageperiode mag ik wel zeggen dat ik ontzettend veel heb geleerd. Ik heb erg goede begeleiding gekregen en met vragen kon ik altijd terecht. De pv uitjes zoals bij voorbeeld het samen BBQ'en of de graffiti workshop vond ik erg gezellig. Zo leer je elkaar toch wat beter kennen. Ik wil Dunique bedanken voor een superleuke, leerzame tijd. Echt een aanrader voor iedereen die een leuke, leerzame stage zoekt.

Ook interessant
Alle items

Wij zijn Dunique