Designer en DTP’er: een topteam, maar een wereld van verschil

Miranda Grolleman
04 Augustus 2020
Geschreven door: Miranda Grolleman

Bij Dunique helpen we je met het vinden van een effectieve oplossing op je vraagstuk. Dat vergt creativiteit én structuur. Dit doen we met een team van designers en DTP’ers. Zij versterken elkaar perfect, maar zijn ook verschillend van elkaar. Wie doet nu precies wat?

De eigenwijze designer

Onze collega’s die zich bezighouden met design en concept zijn wat eigenwijzer. Zij zullen je tot in detail doorvragen over wat je precies wenst. Ze vragen dan niet wat je wilt hebben als eindproduct, maar wat het probleem is en welk doel je wilt behalen. Daarna gaan ze aan de slag. Onze designers Tirza en Lotte maken een opzet voor iets waar jij waarschijnlijk niet zo snel aan gedacht had, maar wat wel erg effectief is. Ze zien het complete plaatje al gauw voor zich, wat ervoor zorgt dat alles in een eenduidige (huis)stijl komt.

Tot in detail

De medewerkers van design en concept herken je direct. Ze vragen je tot in detail door over wie je bent, wat je wilt uitstralen, wie je doelgroep is, wat je wilt bereiken en ga zo maar door. Collega’s zoals Tirza en Lotte maken uitstekend gebruik van hun vrijheid en creativiteit, om jouw ideeën en wensen tot uiting te brengen. Ze denken buiten de hokjes en durven anders te zijn. Ze durven op te vallen.

Structuur

Met creativiteit en buiten de hokjes denken kom je een heel eind, maar een beetje structuur moet er natuurlijk ook zijn. Daar zorgt onze vormgever Miranda voor! Zij maakt en bewerkt documenten, zodat ze straks klaar zijn voor publicatie. Zo bereidt ze bijvoorbeeld reclamedrukwerk voor, zoals folders, posters, brochures en flyers. Maar ook boekjes, tijdschriften of krantjes zijn aan haar besteed. Miranda is daarnaast ook thuis in visuele ondersteuning in online content. Het vullen van websites en social media met content is uitstekend weggelegd voor een vormgever als Miranda.

Een secuur werkje

De taken van een DTP’er, ook wel vormgever, zijn vaak secuur. Details zijn ontzettend belangrijk. Content moet tot in de puntjes verzorgd zijn, dat weet Miranda als geen ander. De uitlijning van teksten moet bijvoorbeeld goed strak zijn en afbeeldingen moeten goed passen op de pagina, zonder dat het overzicht verdwijnt. Het is gestructureerd en secuur werk, maar een beetje creativiteit is ook belangrijk. Past iets bijvoorbeeld niet, dan moet je iets anders proberen waardoor het wél past.

Teamwork

Waar de designer en conceptontwikkelaar een bepaalde communicatiestijl en bijpassend concept ontwikkelt, zorgt de DTP’er ervoor dat deze stijl in de lay-out van alle uitingen bewaakt wordt. Zelf beelden ontwerpen doet Miranda ook, maar dan wel op basis van een bestaande stijl. Tirza, Lotte en Miranda versterken elkaar op deze manier tot een helder creatief concept, met een strak en overzichtelijk resultaat. Samen kunnen zij je adviseren over hoe je tot een optimaal eindproduct komt. Eén team, één taak!

Volg ons

Ook interessant
Alle items

Wij zijn Dunique