Magento 1: einde support staat nu vast

Patrick Beumer
12 September 2018
Geschreven door: Patrick Beumer

Wat is er gebeurd met ‘november 2018’?

Jij, als eigenaar van een Magento 1 webshop, hebt misschien wel eens opgevangen dat deze datum eerst op 18-11-18 stond. Dit is inderdaad gecommuniceerd tijdens een Meet Magento evenement in 2017. Die datum zorgde destijds al voor veel ophef. Omdat Magento 2 op dat moment nog niet genoeg doorontwikkeld zou zijn kwam het systeem niet in de buurt van de robuustheid en stabiliteit van Magento 1. Het opheffen van de support van Magento 1 leek een slecht idee. Magento trok, naar aanleiding van alle ophef, de datum snel terug. Het noemen van een nieuwe datum bleef daarna echter uit. 

Juni 2020

Tot vorige week was het niet bekend wanneer Magento 1 nog onderhouden zou worden. Hoewel er door de wandelgangen 2020 al genoemd werd is er geen officieel woord naar buiten gebracht. Maar vorige week was daar plotseling het bericht: juni 2020 is het einde van de supportperiode van Magento 1.

Wat betekent dat voor mij als webshop eigenaar?

Geen paniek: na juni 2020 zal jouw Magento 1 webshop nog gewoon blijven draaien. Maar dit heeft wel consequenties: zodra Magento 1 niet meer onderhouden wordt zullen er geen updates meer worden uitgebracht, dit inclusief de veiligheidsupdates. Hierdoor ontstaat er een veiligheidsrisico wat je absoluut niet wilt hebben, zeker met de nieuwe AVG wetgeving. Wat als alle gegevens van jouw klanten op straat komen te liggen door jouw webshop?

Over naar Magento 2, binnen een paar muisklikken geregeld?

We zien helaas dat over ‘de overgang naar Magento 2’ makkelijk gedacht wordt. Hierdoor krijgt de overgang van Magento 2 geen prioriteit, maar dit is geen traject wat we even op een vrijdagmiddag kunnen inplannen en via een paar muisklikken gebeurd is. Magento 2 is een heel ander product en hanteert ook een compleet verschillende structuur waardoor niet alles zomaar over te zetten is. Het overstappen naar Magento 2 is dus niet met een paar muisklikken geregeld.

Investeer in Magento 2

“Wanneer moet ik nu overstappen naar Magento 2?” krijgen we wel eens als vraag. Sommige delen van Magento 1 komen nog uit 2007. Dat klinkt misschien niet zo oud, maar voor ons als webdevelopers klinkt dit als een eeuwigheid. Het web ontwikkelt zich razendsnel. De technieken zijn de laatste jaren zo verbeterd, qua snelheid maar ook veiligheid, dat wij investeren in Magento 1 niet meer aanraden. Wees hiervan bewust en overweeg elke Magento 1 aanpassing of investering. Is het niet beter om te investeren in Magento 2?

Daarnaast: zie Magento 2 juist als kans! Magento 2 bevat tal van nieuwe functies die het leven als webshopeigenaar een stuk makkelijker maken. Daarnaast is er ook nog een behoorlijke winst in de snelheid te behalen, wat jouw omzet ten goede komt.

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over de migratie naar Magento 2? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Migratie naar Magento 2?

Neem contact op
Ook interessant
Alle items

Wij zijn Dunique