Meer vind- en zichtbaarheid met Google Mijn Bedrijf

Anouk Legtenberg
25 Januari 2021
Geschreven door: Anouk Legtenberg

Is jouw bedrijf aangemeld op Google Mijn Bedrijf? Zo ja, dan ben je goed bezig! Google Mijn Bedrijf zorgt namelijk voor een betere vindbaarheid van je bedrijf in Google. Daarnaast is het hiermee makkelijker om in contact te komen en te blijven met je doelgroep. Daarvoor moet het wel juist zijn ingesteld. Wat is belangrijk en welke mogelijkheden biedt Google Mijn Bedrijf allemaal?

Locatie

Belangrijk bij het instellen van Google Mijn Bedrijf is allereerst dat je de locatie juist invoert. Hiermee zorg je ervoor dat je in Google Maps te vinden bent. Bovendien is het dan voor je klanten mogelijk om met één druk op de knop een route naar je locatie te krijgen. Dit is voor alle bedrijven aan te raden, maar voor bedrijven met fysieke locaties zoals winkels en restaurants is dit belangrijker dan voor online bedrijven zoals webshops.

Contactgegevens

Daarna is het van belang je contactgegevens en openingstijden in te voeren. Zo weten klanten wanneer én hoe ze je kunnen bereiken. Overigens is het mogelijk voor klanten om je met één druk op de knop te bellen. Hoeveel bellers je de afgelopen periode hebt gehad via Google kun je trouwens ook nog eens bijhouden. Daarover straks meer. 

Berichten via SMS

Via de My Business app van Google kun je ervoor zorgen dat (potentiële) klanten, die liever niet bellen, een bericht kunnen sturen. Dit loopt via SMS en maakt voor sommigen de drempel om contact op te nemen lager. Je wilt immers voor elke (potentiële) klant goed bereikbaar zijn, toch?

Diensten en beschrijving

Het is ten vierde aan te raden om de diensten die je aanbiedt, tactisch in te vullen. Net als de beschrijving van je bedrijf. Niet alleen kunnen (potentiële) klanten dan makkelijk zien of ze bij de juiste zijn, maar je wordt op deze manier ook beter gevonden. Het gebruik van populaire zoektermen en termen waar je op gevonden wilt worden is essentieel. Overigens kunnen wij helpen bij het bepalen en inzetten van deze zoekwoorden.

Dof het nog wat op

Nu heb je het belangrijkste staan. Je bent vindbaar als bedrijf en (potentiële) klanten kunnen eenvoudig met je in contact komen. Tijd om je profiel nog wat aantrekkelijker te maken. Voeg foto’s toe! Zo krijgen geïnteresseerden een sfeerimpressie van je bedrijf. Daar komt bij dat het betrouwbaarder en professioneler overkomt wanneer je je bedrijf laat zien door middel van foto’s. Voeg foto’s toe van de werkvloer, je team, je interieur…

Verder…

Verder biedt Google Mijn Bedrijf nog een paar opties die ook van invloed zijn op je zichtbaarheid en vindbaarheid:

  • Reviews: vraag om reviews en reageer er ook op. Op de positieve, maar ook juist op de minder positieve.
  • Posts: via Google kun je nieuwtjes posten, net als op social media. Dit is vooral voor lokaal actieve bedrijven handig. Ideaal voor het communiceren van mijlpalen, prestaties en aanbiedingen.
  • Insights: houd je resultaten in de gaten en kijk waar je kunt verbeteren. Bekijk bijvoorbeeld het aantal routeaanvragen, klikken op je website en het aantal oproepen naar jouw nummer.

Google Mijn Bedrijf biedt dus veel mogelijkheden! Alles instellen en af en toe bijwerken kost wat tijd, maar is het zeker waard. Meer weten of heb je hulp nodig bij het instellen en/of beheren van je profiel? Laat het ons weten!

Advies over de juiste oplossing voor jou?

Neem contact op
Ook interessant
Alle items

Wij zijn Dunique