Animatie: een wereld aan mogelijkheden

Tirza Braakman
29 April 2021
Geschreven door: Tirza Braakman

Mogen we je even vermoeien met een cliché? Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Oké. Dat is misschien wel waar, maar anno 2021 doet een stilstaand beeld toch echt onder voor een video. Wij mensen kijken nu eenmaal graag naar iets wat beweegt. 

Niet voor niets groeit het videoplatform TikTok als kool (bron): in 2020 is sinds mei het aantal gebruikers in Nederland al met een miljoen toegenomen. Op Facebook en Instagram zien we video’s steeds meer op onze tijdlijnen verschijnen. Als ondernemer wil je daar natuurlijk op inhaken. Je wilt dat jouw bedrijf meeprofiteert van het succes van video’s. Het laten maken van een animatievideo staat daarom steeds vaker op de to do lijst.

Animatie voor Autoverhuur Bultman

Waarom een animatievideo?

De reden om een animatievideo te laten maken kan verschillen. We sommen er hieronder een aantal op, maar natuurlijk kun jij een hele andere reden hebben!

Je merk promoten

Je wilt je merk promoten, maar hoe doe je dat op een pakkende manier? Met een animatie! Een animatievideo valt op en is daarom de perfecte manier om naamsbekendheid te genereren.

Nieuw product lanceren

Jouw nieuwe product of dienst wil je natuurlijk van de daken schreeuwen. Een animatievideo doet precies dat: dus ondersteun je campagne met zo’n video! De video kan je helpen om het product te demonstreren of helder uit te leggen voor wie je nieuwe product bedoeld is.

Iets vieren

Bestaat je bedrijf 10 jaar of heb je een nieuwe medewerker aangenomen? Wat je juichmomentje ook is, je wilt het vast graag delen met je trouwe volgers. Waarom maak je hier geen korte animatievideo voor?

Iets uitleggen

Of het nu een proces is of een bepaalde werkwijze: soms heb je te maken met een ingewikkeld onderwerp dat niet makkelijk in een afbeelding of blogbericht te vatten is. Leg het uit aan de hand van een animatievideo! Door het visueel te maken en er een verhaallijn omheen te hangen worden zelfs de meest ingewikkelde processen behapbaar en goed te volgen.

Wát de aanleiding ook is: het is altijd belangrijk om van tevoren heel goed te bepalen wat het doel van je animatie is. Wat wil je ermee bereiken? Moet de kijker een bepaalde aankoop doen, of een bezoekje aan je website brengen? Of misschien wil je wel een hele hoop reacties of likes op Instagram verzamelen, om zo de betrokkenheid te vergroten.

Animatie voor Human Consult

Toepassingen

Je kunt je animatievideo laten maken om heel verschillende redenen, dat is inmiddels duidelijk. Maar eh, waar ga je ‘m plaatsen? Zonde als de video na veel bloed, zweet en tranen ergens op een verloren landingspagina wegkwijnt. Daarom is het belangrijk dat je ook goed nadenkt waar je je video gaat plaatsen. Zorg ervoor dat de plek waar je hem achterlaat je doel onderstreept. Wil je je video inzetten om je merk onder de aandacht te brengen? Dan is je eerste vraag: waar bevindt de doelgroep zich? En zo zijn er voor de toepassingen talloze voorbeelden te noemen. We zetten er een paar voor je op een rijtje.

Social media

We noemden het al eerder: video’s en social media gaan hand in hand. Social media is een perfecte plek om je animatievideo te plaatsen. Zorg er wel voor dat hij niet te lang is, want dan scrolt je publiek snel verder. Zonde!

Sponsor

Sponsor je een sportvereniging of een evenement? Vaak krijg je in ruil voor je bijdrage de ruimte om je merk te laten zien. Dat kan via een spandoek of een logo op een scherm, maar heb je ook een animatievideo overwogen?

Narrowcasting

Je kunt je narrowcasting-presentatie inzetten om bezoekers en medewerkers te informeren over je bedrijf en werkwijze. Narrowcasting wordt bijvoorbeeld veel ingezet in wachtkamers. Maak het wachten aangenaam door een mooie (korte) animatievideo te verwerken in je presentatie.

Je eigen website

Vergeet bij het bepalen van de communicatiemiddelen je eigen website niet! Je ‘over ons’-pagina of de medewerkerspagina zijn perfecte plekken om op te leuken met een animatievideo.

Animatie voor Verkeersschool De Weerd

Animatie laten maken? We helpen je graag

Er zijn talloze redenen te bedenken om een animatie te laten maken. Je kunt deze ook op verschillende plekken en momenten inzetten. Kortom: met een animatievideo kun je veel kanten op! Het maken van zo’n video kan nog best een klusje zijn en er gaat veel tijd in zitten. Van het bedenken van de verhaallijn en het schrijven van een script, tot het uitzoeken van een passend achtergrondmuziekje en het opmaken van alle graphics. Gelukkig kunnen wij je bij het hele proces begeleiden. Dit hebben we ook gedaan bij bijvoorbeeld Broditcenter en Human Consult

Advies over de juiste oplossing voor jou?

Neem contact op
Ook interessant
Alle items

Wij zijn Dunique